Foci sport24

Évek óta nehéz kiigazodni a Milanon, de tavaly legalább teljesítette a küldetését

Pedro Salado / Quality Sport Images / Getty Images
Pedro Salado / Quality Sport Images / Getty Images
Az Eb-győztes olasz válogatottban nem volt egyetlen Milan-játékos sem, az elmúlt évek alatt szépen elengedték a hazai portékára építkezés ötletét, pedig volt, akinél megérte volna kivárni, amíg beérik. Az előző idényben a második helyen záró, és a BL-be hosszú idő után visszatérő csapat hétfőn a Sampdoria otthonában kezdi az új idényt.

A Milan 2011-ben megtörte az Inter bajnoki sorozatát, és Massimilliano Allegri vezetésével megnyerte a Serie A-t. Erre a scudettóra is hét évet vártak a milánóiak, de könnyebb volt úgy a várakozás, hogy közben Bajnokok Ligáját, európai és olasz Szuperkupát, világkupát és klubvilágbajnokságot is nyert a csapat.

A Milan mindig is a nemzetközi trófeákat részesítette előnyben, a földig hajolva emlegetett Sacchi-korszakban például mindössze egy bajnoki címet nyert a csapat, miközben bekulcsolt két BEK-győzelmet, két európai Szuperkupát és két világkupát is.  Allegri tíz évvel ezelőtti bajnoki címe óta azonban egészen más idők jártak az AC Milannál – mind Olaszországban, mind a nemzetközi kupákban.

Silvio Berlusconi birodalmának összeomlása maga alá temette a csapatot, a sztárok távoztak, a helyüket pedig jóval szerényebb képességű garnitúra vette át. Mivel edzőkre sem tudtak költeni, a klublegendákat kezdték sorban megégetni a kispadon: hosszabb-rövidebb ideig Tassotti, Seedorf, Pippo Inzaghi és Gattuso is megfordult a csapat élén, de nem sokra jutottak, ahogyan Mihajlovic, Brocchi és Montella sem.

Amiből egy mesterszakács sem tudna jót főzni, abból egy kukta mire lehet képes?

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik