Pedro Salado / Quality Sport Images / Getty Images
Foci sport24

Évek óta nehéz kiigazodni a Milanon, de tavaly legalább teljesítette a küldetését

Az Eb-győztes olasz válogatottban nem volt egyetlen Milan-játékos sem, az elmúlt évek alatt szépen elengedték a hazai portékára építkezés ötletét, pedig volt, akinél megérte volna kivárni, amíg beérik. Az előző idényben a második helyen záró, és a BL-be hosszú idő után visszatérő csapat hétfőn a Sampdoria otthonában kezdi az új idényt.

A Milan 2011-ben megtörte az Inter bajnoki sorozatát, és Massimilliano Allegri vezetésével megnyerte a Serie A-t. Erre a scudettóra is hét évet vártak a milánóiak, de könnyebb volt úgy a várakozás, hogy közben Bajnokok Ligáját, európai és olasz Szuperkupát, világkupát és klubvilágbajnokságot is nyert a csapat.

A Milan mindig is a nemzetközi trófeákat részesítette előnyben, a földig hajolva emlegetett Sacchi-korszakban például mindössze egy bajnoki címet nyert a csapat, miközben bekulcsolt két BEK-győzelmet, két európai Szuperkupát és két világkupát is.  Allegri tíz évvel ezelőtti bajnoki címe óta azonban egészen más idők jártak az AC Milannál – mind Olaszországban, mind a nemzetközi kupákban.

Silvio Berlusconi birodalmának összeomlása maga alá temette a csapatot, a sztárok távoztak, a helyüket pedig jóval szerényebb képességű garnitúra vette át. Mivel edzőkre sem tudtak költeni, a klublegendákat kezdték sorban megégetni a kispadon: hosszabb-rövidebb ideig Tassotti, Seedorf, Pippo Inzaghi és Gattuso is megfordult a csapat élén, de nem sokra jutottak, ahogyan Mihajlovic, Brocchi és Montella sem.

Amiből egy mesterszakács sem tudna jót főzni, abból egy kukta mire lehet képes?

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!