Isabella Bonotto / Anadolu Agency via AFP
Foci sport24

A végre csúcsra jutó Inter lett a pandémia állatorvosi lova

A pandémia taccsra vágta a tradicionális, nagy európai futballklubok jelentős részét. A gazdaságilag legerősebb csapatok – ez nem ugyanaz a halmaz, mint a „hagyományos” kluboké, de van metszet – közül azok élték túl a coviddal terhelt elmúlt másfél évet, amelyeknek arab és orosz oligarchák, hercegek és bűnözők a tulajdonosai. A többieknek harangoztak.

Lionel Messi Párizsba szerződése még úgy is tökéletes látlelete az eseményeknek, hogy tudjuk, a Barca korábbi vezetése lelkesen kormányozta a hullámsír felé a katalán zászlóshajót. Elég nagy a csend a Real Madridnál, illetve a nem arabok és oroszok által birtokolt angol csapatoknál is, a Juventus pedig vért izzadva próbálta leigazolni Manuel Locatellit, mindenféle kölcsön+kivásárlási záradékkal próbálkoztak a Sassuolónál (így is sikerült végül megszerezniük), pedig az ilyesmi az Agnelli mágnáscsalád korábbi évtizedeiben elképzelhetetlen lett volna. És ott van a legnagyobb vesztes, az Inter.

A legrosszabbkor üt be a ménkű

A milánói klub nagyon magasról esett nagyon mélyre 2011-ben, az olasz bajnok, kupagyőztes és BL-győztes (az első olasz triplázó) csapat gyorsan szétesett, és az egy évvel később megnyert Olasz Kupa egy évtizeden át az egyetlen trófeája volt az Internek. A Juve dominanciáját hozó következő időszakban a Massimo Moratti által vezetett klubnak esélye sem volt nyerni egészen a 2020-as évekig, és a legendás elnök fia 2013-ban el is adta az Intert.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!