Foci sport24

Messi Párizsba igazolása újabb bizonyítéka az európai futball válságának

Antoine Gyori / Corbis via Getty Images)
Antoine Gyori / Corbis via Getty Images)
A Paris Saint-Germain szurkolóin kívül aligha ünnepelhetnek sokan Lionel Messi átigazolását látva: minden idők (talán) legjobb futballistájának klubváltása egyszerre korképe és kórtünete az európai labdarúgásnak.

Elment hát. Felvette a Paris Saint-Germain kék-fehér-piros mezét, és hagyott egy Lionel Messi alakú űrt maga után Barcelonában. A katalán közönség jó része alighanem végigmegy a gyászfázisokon; a Messi-fanatikusok már lehet, hogy a PSG 30-as mezéért állnak sorba, Párizs tombol, de a fogadó csapat drukkerein kívül más aligha ünnepelhet.

A Messi alakú űr ugyanis a futball egész szövetét érinti. Ez pedig egyáltalán nem jó hír.

Mert hogyan lehetne összefoglalni a drámai hirtelenséggel véget ért átigazolási sagát? Messi maradni akart, a Barcelona meg akarta tartani őt, viszont a klub képtelen volt a megtartására, és ezért csak saját magát okolhatja.

Egy klubvezetőképző tanfolyamon alighanem oktatnák a Barcelona elmúlt éveit „hogyan ne irányíts futballcsapatot?” címmel.

Neymar eladása után a klub minden idők legnagyobb és legérthetetlenebb pánikvásárlásába kezdett, és valóságos mestermunkát mutatott be a „nagyon drágán, nagyon magas fizetésért alulteljesítő játékost venni” témakörben.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik