Foci sport24

Kilencven perc nettó rettenet – őrült utazást kínál a FIFA ingyen világjegye

Fifa
Fifa
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a közelmúltban elindította FIFA Plus nevű platformját, amelyen archívuma mellett elérhetők saját készítésű dokumentumfilmek, no meg számtalan streamelhető bajnokság, Dániától Laoszig, Brazíliától Mongóliáig. Kipróbáltuk, és egy hét őrült világutazásban volt részünk.

„Makaói harmadosztályt akarok nézni!” Valószínűleg soha, senki nem mondta ezt ki, ám a FIFA új streaming-platformján a makaói harmadosztály is szerepel a kínálatban. És ha már szerepel, miért is ne? Miért ne nézzük meg? „Desszertnek” miért ne jönne utána egy dán vagy mongóliai bajnoki? A FIFA Plus szolgáltatás „live” menüpontja a legvadabb álmainkat is felülmúlta, az más kérdés, hogy ezek néha vad rémálmoknak bizonyultak. Egy hét, nyolc meccs, három kontinens, szenzációs megmozdulások és változatos élvezeti értékű fociélmények!

GALA–HONG NGAI 6-1 (makaói harmadosztály)

A pályán annyi a csupaszra koptatott föld, mint a fű. Békés esti botladozás az U. M. S. Stadion göröngyös játékterén, az amatőr futball minden bájával és esetlegességével. Megye négy. Nagyjából. És annak sem az élcsoportja.

Színvonal: 1/10. Nagyon gyenge, de hát mit várunk a makaói harmadosztálytól?

Hangulat: 0/10. Néző sincs.

Élmény: 2/10. Volt viszont sok gól, helyzet és szerencsétlenkedés! Szűk egy óra izgalom után a Hong Ngai összeomlott, mert egy percen belül kapott kettőt.

FC KÖBENHAVN–BRÖNDBY 2-0 (dán első osztály)

A FIFA kínálatának egyik legizgalmasabb darabja a dán Szuperliga: rengeteg fiatal, ambiciózus játékos, igen jó színvonal és hangulat. A koppenhágai derbi így kihagyhatatlan volt: a zsúfolásig telt Parken Stadionban (33 758 néző) a listavezető FCK megérdemelt győzelmet aratott Pep Biel duplájával. A spanyol középpályás második találata (és az azt megelőző akció) a világ minden bajnokságában jelölt lett volna egy forduló gólja versenyen. A budapesti derbi fényében lábjegyzetben jegyeznénk meg: a két dán élcsapat azért 12 helyi játékost (köztük négy utánpótláskorút) csak pályára küldött, pedig az ország lakosságszáma 6 millió alatt van.

Színvonal: 8/10. Időnként karcolja a topligás szintet.

Hangulat: 8/10. A hazai Sektion 12 fantasztikus hangulatot teremtett – de csak a 30. perc után, mert korábban nem szurkolt aktívan. Az FCK ultrái ezzel tiltakoztak a vendégdrukkereket (biztonsági okokból) kitiltó határozat ellen. Aztán viszont egy csapásra beindultak: megdörrent a tábor, és begyújtotta az összes kéznél levő pirotechnikai eszközt.

Élmény: 9/10. A dán bajnokság erősen ajánlott.

HUNTERS–KHOVD WESTERN 0-0 (mongóliai másodosztály)

Ilyen lehet a futballpokol. Megszámlálhatatlan mérkőzést láttam úgy hatéves korom óta, volt közöttük rengeteg rossz is, de a Hunters és a Khovd Western új kategóriát nyitott. Mindent elmond, hogy az összefoglalóba nem került bele gyakorlatilag semmi, mivel még csak szép jelenet sem volt, nemhogy lövés vagy ziccer (gólról nem is beszélve).

Kilencven perc nettó rettenet,

az első félidőben a lelátón ücsörgő egyetlen úriember elmenekült, cserébe jött egy pár a másodikban, ki tudja, miért. A legrosszabb meccs, amit életemben láttam, pedig nem vagyok finnyás. Dzsingisz kán homlokráncolva néz utódaira.

Színvonal: 0/10. Értékelhetetlenül rossz.

Hangulat: 0/10. A biztonsági emberek száma megegyezett a szemközti lelátón a meccs alatt felbukkanó szurkolók számával. A „szurkolást” a pálya mögötti úton a dugóban álló sofőrök biztosították, állandó dudálással.

Élmény: 0/10. Soha többé nem akarok mongol futballt látni.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik