Sport sport24

A lájkvadászaton kívül mit nyer még Ronaldóval a Manchester United?

OLI SCARFF / AFP
OLI SCARFF / AFP
A Manchester United az utolsó pillanatban lenyúlta az ősi rivális elől egykori klasszisát, Cristiano Ronaldót, akinek a megszerzése azonban több kérdést vet fel, mint amennyire megoldást nyújt.

Mi értelme egy újabb aranyozott festékrétegnek a Bentley-re, ha közben elveszítetted a motort?

– kérdezte Zinédine Zidane, miután a Real Madrid 2003-ban nem hosszabbította meg Claude Makékélé szerződését. A francia védekező középpályás a Chelsea-be igazolt, ahol nemcsak az egy évvel később megérkező José Mourinho akkoriban Angliában forradalminak számító 4-3-3-as felállásában töltött be kulcsszerepet, hanem hatalmas űrt hagyott maga után Madridban.

A Real Madridnál már minden készen állt arra, hogy a két bajnoki címben és egy Bajnokok Ligája-sikerben kulcsszerepet vállaló francia középpályás megújíthassa a szerződését, a klubelnök Florentino Pérez viszont másképp gondolkodott: a Galaktikus-érát csúcsra pörgetve inkább megszerezte a világ akkori legismertebb futballistáját, David Beckhamet a Manchester Unitedtől.

Az akkor már Zidane-t, Luis Figót, Raúlt és Ronaldót is a keretében tudó Real Madrid egyensúlya teljesen felborult. Makélélé nemcsak abban jeleskedett, hogy megállította a védelem előtt az ellenfél támadásait, hanem ő volt az első játékos, aki elindította a csapata saját akcióit. A Beckham-mánia közepette a Real Madrid végül senkivel sem pótolta a távozó világbajnokot, és a csapat egészen 2007-ig egyetlen bajnoki címet sem tudott nyerni, a Bajnokok Ligájában pedig 2005 és 2010 között egyszer sem jutott túl a nyolcaddöntőkön.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik