Ajtó-Ablak Ziccer

„Két hét múlva senki sem beszél arról, mi van a katari vendégmunkásokkal, csak arra emlékszik, milyen vb-döntőt látott”

Ha létezik olyan mérkőzés, ahol apa a fiának, futball-fanatikus a sportágtagadónak be tudja mutatni, miért a világ legszebb és legnépszerűbb játéka a labdarúgás, akkor az a vasárnapi katari vb-döntő. Az Argentína-Franciaország (3-3, tizenegyespárbajban 4-2) mérkőzés felsorakoztatott mindent, amit csak el lehet képzelni. Kapitányok közt dúló taktikai harcot, kötényt, szép cseleket, tiszta, néha kőkemény szereléseket, korszakos zsenik pazar egyéni teljesítményét, és fél tucat gólt láthatott a néző, aki majd három órán át pont úgy az öröm és dráma hullámvasútján ült, mint maguk a 22. labdarúgó-világbajnokság döntőjének főszereplői.

A tornát lezáró Ziccer Extrában Hrutka János 24-szeres válogatott labdarúgó, és Marosi Gergő, a Sport24 állandó szerzője a finálé taktikai érdekességei, a kulcsszereplői, és a játékvezetés kivesézésén túl szót ejt arról is, vajon

  • tényleg minden idők legjobb futball-világbajnokságát hagytuk-e magunk mögött, vagy csak a döntő szépíti meg a botrányokkal induló torna emlékét?
  • sikerült-e Katarnak a sportmosás?
  • Mekkora az esélye mondjuk egy szaúdi világbajnokságnak?
  • Az ideivel szemben milyen vb-t várnak a 2026-os -észak-amerikai világbajnokságtól, főképp mi kell ahhoz, hogy 40 év után Magyarország is kijusson a tornára?
Olvasói sztorik