Ajtó-Ablak Ziccer

„A csoportmeccsek átka, hogy lehet, jól nézel ki, mégis kieshetsz a francba”

A katari foci-vb első 32 mérkőzésének több mint felén 0-0-át mutatott az eredményjelző a félidő végén, azaz két forduló alatt a nézők kevés igazán szórakoztató meccset láthattak, mert a csapatok zöme az eredményesség miatt óvatos, védekező focit játszik. Így nem is olyan meglepő, hogy egyelőre csak két kiesőnk és három továbbjutónk van, miközben a legutóbbi négy vb-n háromszor is hat továbbjutó volt már ekkor.

A Ziccer Extrában a 20-szoros magyar válogatott Hrutka Jánossal, valamint Marosi Gergellyel, a Sport24 állandó szerzőjével főképp e trend okáról beszélgettünk. Arról, hogy vajon a statisztika ismerete – miszerint mióta 32-es a mezőny, 90 százalékban utazik haza az a válogatott, amelyik a vb első meccsén kikapott – nyomta rá eddig a színvonalra a bélyegét, esetleg a kisebb csapatok is megtanultak védekezni, netán egyszerűen a modern technika, az adatelemzés, az orvosi háttér tette kiegyenlítettebbé a mezőnyt, és ezért vált meghatározóvá vált az edzői kvalitás?

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik