Ajtó-Ablak Ziccer

Vb-házigazdát ennyire látványosan utálni az elmúlt évtizedekben nem láttunk

Vasárnap a Katar-Ecuador nyitómeccsel (0-2) kezdetét vette a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság. A találkozó 3. perce, egy les miatt meg nem adott ecuadori gól után mindjárt felrobbant a közösségi média, és a többség azonnal csalást kiáltott. Nem csoda az előítélet, a katari vb 2010-es odaítélése óta áll a bál a házigazda vb-rendezése körül.

A 24.hu első meccsnap utáni Ziccer Extrájában ezért csak átszaladtunk a rém gyenge nyitómeccsen. Inkább arról beszélgettünk, hogy miközben az utca emberének megközelítése szerint a sport, a foci mindenkié, hiszen a tiszta játék illúzióját adja, ahol a jobb, a felkészültebb lesz a győztes, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségről az elmúlt évtizedben olyan kép alakult ki, amely szerint egy maffiaszerű bűnszövetkezet. A Netflix legújabb dokusorozata, a FIFA Uncovered csak ráerősít erre, azt láttatja, e „korrupciós pókháló” közepén majd két évtizeden át Sepp Blatter, a „világfutball keresztapja” ült, és irányított, vezetésével a szervezet 24 fős vezető döntéshozó szervezete pedig kedvére kereskedett a vb-helyszínekkel. A FIFA a múltban is, de a 2010-es helyszínválasztásaik előtt végképp olyan rezsimek politikusaival kötöttek üzletet, akik a futball-világbajnokság népszerűségén keresztül vásárolták meg a tömeget, ezzel legitimizálták elnyomó rendszerüket.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik