Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / AFP
Foci sport24

Máté Gábor: A benzinkutas és az örömlány

Az eredményről egy szót se!; a benzinkutas és az örömlány; Hernandez meg a tesója. Máté Gábor írása.

Nem könnyű a színházi embernek munkája dandárjában megoldani a vb-elődöntők nézését, pláne, ha az ténylegesen színházi időben van. Este nyolckor a színpadi gépezet fullon van, az igyekvő legfeljebb csupán a második félidő második felét láthatja. Erre való az otthoni mediabox, amit, ha idejében és ügyesen beállítunk, meg tudjuk nézni késleltetéssel a katari eseményeket.

A Tíz eszkimó című, hamarosan bemutatandó előadásunk fotós próbája után indultam haza. Ilyenkor az a legnehezebb, hogy elkerüljük a végeredménnyel kapcsolatos információkat.

A színházban hírzárlat van, a kollégáim tudják, hogy senki sem ejthet egyetlen mondatot sem az éppen aktuális eredményről.

Már elég régóta azt a legnehezebb megoldani, hogy sehogy se jusson a fülembe semmi, amiből akár csak következtethetek is bármire.

A két legeklatánsabb ilyen történetem még az ezredfordulóra nyúlik vissza. Nyíregyházáról indultam haza 1999. május 26-án, a hosszú út miatt tankolnom kellett a város szélén lévő kútnál. És éppen akkor, amikor kiszálltam a kocsimból, az egyik benzinkutas átüvöltött a másiknak, hogy kettő egy, a United nyerte a Bajnokok Ligáját.

Százalékosan nagyon kicsi volt az esély, hogy éppen akkor szállok ki a kocsiból, éppen akkor üvölt az egyik alkalmazott a másiknak, amikor kiszállok, de a végeredményt megtudtam, így a mindenkori BL egyik legizgalmasabb találkozóját már úgy nézhettem végig – akkor még videomagnómon –, hogy csak azt figyelhettem, miképpen alakul ki a végeredmény. Így sem volt érdektelen az egész, hála Sir Alex cseréjének. Már-már azt hittem, rosszul hallottam, hogy a manchesteriek nyertek, mert idő – úgy tűnt – nincs a fordításra.

Michael Steele / PA Images / Getty Images
Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.