Foci sport24

Máté Gábor: A vébé nekem, hétfőn

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A magam fajta színházi valaki hogyan birkózik a kora téli labdarúgó-világbajnoksággal? Pláne egy hétfői napon, amikor még a gond is bőviben?

Már reggel kaptam egy telefont, újabb kollégám lett covidos, el kell hagynunk a hétfői és keddi előadásunkat a kisebb játszóhelyen. Így indult a reggel. Csoda, hogy nem felejtettem el beállítani a felvételre alkalmas médiaboxot a három meccsre. Anglia, Hollandia, USA. Érdekelnek persze, hogy mikor tudom majd egészében megnézni ezeket, még terveim sincsenek, de valahogy lesz. Így okoskodtam.

A színházban próbáltam majdnem kettőig.

Amikor bementem ezután az irodámba, már az angol és az iráni himnusz szólt, ezt nem tartottam különösen lényegesnek ezúttal, noha az angol himnuszt szeretem hallgatni, nehezebb hamisan énekelni, szemben a miénkkel.

Volt egy-két ügyem, mire odanéztem a tévére az iráni kapus feküdt a füvön, ezt hosszú percekig néztem, de kezdődött egy műsorértekezlet. A februári hónap tervezett műsorához szóltak hozzá a színház tárvezetői és asszisztensei, mindezt zoomon. A pandémia óta már ritkán gyűlünk össze a szobámban, kiváltottuk erre a praktikus lehetőségre – ennyi haszna volt/van a járványnak, nem kell feltétlen mindig, mindenütt személyesen megjelenni. Siettem gyalogosan a fogorvosokhoz, hátha megnyugtató megoldást találnak a számban kellemetlenkedő implantátumnak.

A váróban ücsörögve volt lehetőségem a mobilom applikációjában belenézni a meccsbe. Épp véget ért az első félidő, nem is feltétlen az eredmény izgatott, hanem, hogy eltereljem a figyelmemet a kínzó idegeskedésről, latolgatva a legrosszabb variációkat: az összes fogam elvesztésétől, az állkapcsom megfelezésén keresztül a sima ínyproblémáig. Ekkor az angolok már három nullra vezettek. A fiatal orvos, aki másfél éve még a fogköveim leszedésével bajlódott, mára biztoskezű fogpótlástan-szakértővé vált, épp a röntgenbe kísért, mikor Saka újra betalált, továbbá éppen annyi ki- és becsavarozás esett meg velem a fogorvosi székben, ahány gól még a második félidőben adódott. De minderről már otthon értesültem, ahol sebtében megtekintettem a második félidőt, bár az eredményt már tudtam, mert valamelyik applikációm miatt előugrott a mobil készülékemen.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik