Foci sport24

Magyar–olasz osztályozókönyv: Szalai megafonozott, Mancini szoftvert frissített

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Magyarország–Olaszország 0-2, ezzel véget ért a Nemzetek Ligája sorozata. Kilencven percre voltunk a csodától, de így is álomszerű, amit a magyar válogatott elért. Az olaszok elleni meccs leginkább a realitásokról szólt: Kiss Tibor Noé szubjektív játékosértékelője.

MAGYARORSZÁG

Nagy tisztelője vagyok Gulácsi Péter munkásságának, de mivel ezen a meccsen láttunk egy extraklasszis kapust, ez kissé kijózanított bennünket. Az első gólnál lehetett volna határozottabb, és egyszer a labdát is kiejtette a kezéből – azt felejtsük el. (osztályzat: 5)

Álmomban sem gondoltam volna, hogy eljön az idő, amikor Lang Ádám jelenléte megnyugtatóan hat az idegrendszeremre.

Eljött. Jól használta ki a fizikai fölényét Gnontóval szemben, a második gólnál viszont beragadt. (6,5)

Sokszor észre se vesszük, hogy Willy Orbán a pályán van – az szokott inkább feltűnni, ha nincs ott. Akinek ez kevés, annak azt mondom: játszhatna a helyén Maguire is, azt biztos mindenki észrevenné. (7)

Szalai Attila. Egy magyar helyzetnél az ő lábáról pattant ki a labda az alapvonalon túlra, de ennél nagyobb baj, hogy az első gól előtt őt hozták zavarba először az olaszok. Kemény és darabos, mint egy oldszkúl salakos. (6,5)

Elemzésünk a mérkőzésről
Mancini ismét felülmúlta Rossit, de nincs szégyenkezni valója a magyar válogatottnak
A csoda összejött, a csodák csodája nem. A magyar válogatott ugyan kiharcolta a bennmaradást a Nemzetek Ligája A-divíziójában, a négyes döntőhöz vezető úton Olaszország másodjára is nagy falatnak bizonyult. Elemzés.

Lenne egy fogadásom arra, hogy a Nemzeti Sport szerint Fiola „csupaszív” játékot nyújtott, a végén valakit le is kuglizott a pályáról. Megúszta sárgával. (6)

Évek óta mondom, hogy a Pisában focizó Nagy Ádám értékes, okos, hasznos futballista. Végül is az, de most Serie B-szintet hozott, talán ez volt a legrosszabb meccse a válogatottban. Kínos, hogy pont Olaszország ellen. (4,5) A helyére beküldött Styles éppen az ellenkezője volt: agilis, veszélyes, hasznos. Neki meg ez volt az eddigi legjobb magyar meccse. (7)

Mohos Márton / 24.hu Nagy Ádámnak most nem volt jó meccse, ráadásul egy hibájából gólt is kaptunk.

Schäfert az öltözőben feltöltik, és mindenki biztos lehet benne, hogy

minimum két órát bírnak benne az elemek. (6,5)

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik