Foci

Véronique Rabiot, a tökös tyúkanyó a kakasok között

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Adrien Rabiot ügynöke és édesanyja, Véronique Rabiot bizonyára nehéz eset. Beszólt más játékosok szüleinek, nyilatkozott cifrákat és fia minden lépését közelről figyeli – mégsem lehet vádolni olyan dolgokért, melyeket más ügynököknek könnyen elnézünk.

Másodpercekkel azután, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon kiesett a francia válogatott, a közvetítés kamerája a csalódott francia szurkolókat mutatta. Egy középkorú nő tűnt fel, 14-es, Rabiot-mezben, a táskáját igazgatta, fejben viszont érezhetően máshol járt. Előtte a sorsfordító tizenegyest kihagyó Kylian Mbappé testvére, Ethan ácsorgott, mellette több rokona. A nő feldúltan hozzájuk hajolt, valamit odaszólt, ujjaival közben maga felé mutogatott. Táskáját aztán hóna alá csapta, majd egy darabig egyedül toporgott tovább.

A nő Adrien Rabiot édesanyja volt, Véronique Rabiot. A beszámolók szerint azt mondta, hogy ideje lenne „jól megnevelni a fiút”, és hozzáfűzte, hogy Mbappé nem egy nagy játékos, hanem csak egy gyerek, aki jó játékosnak gondolja magát.

Véronique Rabiot egy jelenség. Nemcsak azért, mert a túlbuzgó focistaszülők karikatúráját testesíti meg, hanem mert egyben a fia ügynöke is. Akiről az a kép alakult ki, hogy fia érdekében gátlástalanul nyomul, harácsol, mindenbe beleszól és anyatigrisként védi kicsinyét. Olyannyira, hogy azzal el is kényeztetni a kölykét.

Adrien Rabiot pedig egy furcsa szerzet. Franciaországban régen abból volt botrány, hogy Eric Cantona „szarzsáknak” nevezte a francia szövetségi kapitányt, vagy Nicolas Anelka egyenesen az anyjába küldte vezetőedzőjét. Rabiot nem közösült kiskorú prostituálttal és szexvideóval sem zsarolta a társát. A bűnei közé sorolható, hogy többször is lemaradt megbeszélésekről, rossz helyekre tett lájkot, a Manchester United elleni történelmi lebőgés után diszkóba ment, kiállt az edzőjét lebuzizó Serge Aurier mellett, és a 2018-as világbajnokság előtt nem akart a tartalékosok között készülni a válogatottal.

Éretlen, flegma, kezelhetetlen játékos, vagy egy elkényeztetett gyerek, aki nem lát tovább a saját köldökénél?

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik