JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Foci sport24

Nem kell aggódni a Lipcsében kispadra szoruló Szoboszlai Dominikért

Az önmaga számára remekül sikerült őszi szezont és a csapatánál történt edzőváltást követően kispadra szorult az RB Leipzigben a magyar válogatott tízese, de a teljesítménye alapján ez csak átmeneti állapot, és hamarosan klubjának egyik legmeghatározóbb játékosa lehet Szoboszlai Dominik.

A Mainz elleni 4-1-es győzelem óta – amelyen Szoboszlai Dominik góllal és gólpasszal segítette a csapatát – a válogatott középpályás nyolc tétmérkőzésből mindössze egyszer, a Hertha elleni, 6-1-re megnyert találkozón lépett pályára kezdőként, és csupán négy alkalommal állt be csereként. Miközben hivatalosan csak a Hansa Rostock elleni kupameccset kellett sérülés miatt kihagynia, a többi összecsapáson mindig ott volt a keretben.

Az RB Leipzighez még tavaly januárban leszerződő középpályás ugyan az előző idény második felét teljes egészében kihagyta elhúzódó sérülése nyomán (aminek következtében az Európa-bajnoki szereplésről is le kellett mondania), ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe már 27 mérkőzésen lépett pályára első topligás idényében. Ugyanakkor most a kevesebb játéklehetőség miatt egyértelműen a legnehezebb periódusát éli meg, ami sokkal inkább köszönhető a szezon közben megejtett edzőváltásnak, mintsem a saját teljesítményének.

A Bundesliga legjobbjai között

Szoboszlai Dominik első Bundesliga-idényéről nehéz összességében negatív kontextusban beszélni, hiszen egészen az utóbbi időszakig nemcsak rendszeresen játéklehetőséget kapott a bajnokságban és a BL-ben is, hanem mindkét sorozatban gólokkal és gólpasszokkal tudta segíteni csapatát.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.