Foci sport24

Búcsú egy vérbeli csatártól – köszönjük, Agüero!

Pedro Salado / Quality Sport Images / Getty Images
Pedro Salado / Quality Sport Images / Getty Images
Ő maga jelentette be, amit egy ideje már rebesgetett a sajtó: a 33 éves Sergio Kun Agüero szívproblémái miatt nem tér már vissza a futballpályára. A 21. század és a Premier League egyik titánjától kell így elköszönnünk, attól, akinek az ereiben gól csörgedezett, aki a tüdejéből gólokat fújt ki és, aki örökké megváltoztatta egy klub történetét. Búcsú és köszönet – óda egy elképesztő futballistához.

Az élet gyakran kegyetlen és igazságtalan. Sokunknak nyugodt, kiszámítható élet jut, másoknak egyik pillanatról a másikra totálisan felborul a sorsa. Ami igazán fájdalmas, hogy egyik sem következik abból, amit addig tettünk. Ha valaki a szakmájában vagy egyszerűen a mindennapokban csodálatos, annak éppúgy megvan az esélye, hogy hirtelen mindene sarkon fordul, és az ellentétes irányba menetel. Véletlenül sem szeretnénk azt a hatást kelteni, hogy Sergio Agüero élete ezen a héten a szakadékba menetel; pont a döntés miatt egészséges fiatalember, szédítő pénzügyi lehetőségekkel és szerető családdal.

Mindazonáltal, az, ahogyan ez a történet beért a finisbe, méltatlan.

És igenis egy elvégzendő gyászmunka.

Az elmúlt néhány nap legszívfacsaróbb jelenete Agüero pityergése volt a szerdai élő bejelentésen. Ha valamire nem lehettünk felkészülve, az ez. Az argentin még akkor is könnyek áztatta mosollyal lépdelt az Etihad gyepén, amikor májusban elbúcsúzott a Manchester City-től. Egy fontos állomása a végéhez ért (Barcelonába költözött), de az öröm nem szökött el az arcáról.

A futballtörténelem legendás csatárainak személyiségét általában jampibbnál jampibb történeteken keresztül lehet megismerni; csibészség, ravaszkodás, rosszalkodás, az átlagembertől bármikor máskor elfogadhatatlan arcoskodás, no meg persze sokaknál borvirágos éjszakák. Agüero ezzel szemben nagyon finoman es halkan beszélő, csöndes, magánéletében introvertált figura. A pályán kívül az elmúlt években akkor érezte magát a legjobban, ha átugorhatott beszélgetni Nicolás Otamendihez, vagy a városi rivális Manchester United kapusához, David De Geához. „Ha adhatnék egy tanácsot annak a fiatal srácnak, a Buenos Aires-i kölyöknek, azt mondanám, élvezze amennyire csak tudja, és jöjjön ki a lehető legjobban a csapattársaival, mert a nap végén ez marad vele. A legjobb pillanatok azok, amiket velük és azokkal az emberekkel töltesz, akikkel a klubnál az időd legnagyobb részében egy helyen tartózkodsz; a fiziósok, az orvosok vagy az éttermi dolgozók” – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha visszautazhatna az Angliába érkező, 2011-es önmagához. Beszédes.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik