Foci sport24

Győzelem Varsóban: egy meccs, amely tökéletesen összefoglalta a magyar válogatott egész évét

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Egy félidőn át a lengyel, a másodikban pedig a magyar válogatott futballozott veszélyesebben, de a jobb periódusát Marco Rossi csapata tudta inkább kihasználni. Elemzés.

„Még mindig kevesen vagyunk, több tehetségre van szükségünk, akik már rólam is rángatják le a mezt” – nyilatkozta Szalai Ádám, miután a magyar válogatott idegenben 2-1-re legyőzte Lengyelországot a 2022-es világbajnokság utolsó – számunkra már tét nélküli – selejtezőjén. Ezt követően a csapatkapitány hozzátette azt is, hogy az együttesre jellemző küzdőszellemmel és hatékony védekezéssel sok minden kompenzálható.

Szalai néhány mondatban tökéletesen összefoglalta mindazt, ami jelenleg a magyar válogatottat jellemzi, és ami miatt nehéz újat mondani Marco Rossi csapatáról.

Az olasz szövetségi kapitány irányítása alatt a szervezettség és a taktikai érettség látványosan része lett a csapat repertoárjának, de ahhoz, hogy a jelenlegi szintet sikerüljön átlépni, egyszerűen több olyan minőségi játékosra van szükség, aki idővel topligás tapasztalattal is tudja segíteni a társaságot.

Jelenleg ugyanis Rossinak számos esetben meg van kötve a keze, ha az első számú opciójára nem számíthat az adott poszton.

Ugyanakkor éppen a szervezettség az, ami ilyen helyzetben valóban a válogatott segítségére van, és pontosan ez történt a Lengyelország elleni mérkőzésen is, amely előtt már pontosan lehetett tudni, hogy a lipcsei légióból Gulácsi Péter és Willi Orbán biztosan nem állhat a kapitány rendelkezésére. Ráadásul Szoboszlai Dominik az utolsó pillanatban szenvedett sérülést, miközben a kezdőcsapatban szintén gyakran szerephez jutó Kleinheisler László sem lehetett ott a keretben. A hiányzók miatt került vissza az elmúlt időszakban leginkább baloldali szárnyvédőt játszó Fiola Attila a jobb oldali középhátvéd posztjára, és ezért kezdett Szalai Ádám két oldalán Varga Kevin, illetve Schön Szabolcs a lassan már megszokottá váló 3-4-2-1-es játékrendszerben.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik