Foci sport24

Lengyel–magyar: masszív, hun típusú harcmodor

Foto Olimpik / NurPhoto / AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / AFP
Nem volt éppen barátkozós hangulatú a lengyel–magyar focimeccs, tisztátalan belépők, könyökösök, balhék közepette nyertünk 2-1-re Varsóban. Papíron ez semmit sem ér, az albánok elleni kudarcokat nem feledteti, de a magyar válogatott tartása és játéka dicséretet érdemel. Szubjektív osztályozókönyv Kiss Tibor Noétól, ezúttal jó jegyekkel.

Sokáig a Fürge Nyuszi reklámemberként nézegettem a pécsi plakátokon Dibusz Dénest (6,5), aki Varsóban is fürge volt. Az első félidőben volt egy önfeláldozó talajgyakorlata, Swiderski fejesét pedig max akkor védhette volna, ha két méter húszra nő – más kérdés, hogy a felhőfejesre talán nem kerül sor, ha kijön a szögletnél.

Fiola Attila (7,5) ezúttal a háromvédős rendszer jobb oldalán játszott, hozta a masszív, hun típusú harcmodort. Mokány testalkat, oroszlánszív, kiváló alkalmazkodóképesség – mindez megvolt most is,

és még a laptopok is megúszták.

JANEK SKARZYNSKI / AFP Fiola Attila blokkja és Krzysztof Piatek

Több látványos és fontos mentése volt Lang Ádámnak (7,5). Varsóban pont úgy nézett ki, ahogy egy középső védőnek ki kell néznie, a szokásos szarvashibája is elmaradt. Ezt a beállítást kéne elmenteni nála.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en. Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik