Foto Olimpik / NurPhoto / AFP
Foci sport24

Lengyel–magyar: masszív, hun típusú harcmodor

Nem volt éppen barátkozós hangulatú a lengyel–magyar focimeccs, tisztátalan belépők, könyökösök, balhék közepette nyertünk 2-1-re Varsóban. Papíron ez semmit sem ér, az albánok elleni kudarcokat nem feledteti, de a magyar válogatott tartása és játéka dicséretet érdemel. Szubjektív osztályozókönyv Kiss Tibor Noétól, ezúttal jó jegyekkel.

Sokáig a Fürge Nyuszi reklámemberként nézegettem a pécsi plakátokon Dibusz Dénest (6,5), aki Varsóban is fürge volt. Az első félidőben volt egy önfeláldozó talajgyakorlata, Swiderski fejesét pedig max akkor védhette volna, ha két méter húszra nő – más kérdés, hogy a felhőfejesre talán nem kerül sor, ha kijön a szögletnél.

Fiola Attila (7,5) ezúttal a háromvédős rendszer jobb oldalán játszott, hozta a masszív, hun típusú harcmodort. Mokány testalkat, oroszlánszív, kiváló alkalmazkodóképesség – mindez megvolt most is,

és még a laptopok is megúszták.

JANEK SKARZYNSKI / AFP Fiola Attila blokkja és Krzysztof Piatek

Több látványos és fontos mentése volt Lang Ádámnak (7,5). Varsóban pont úgy nézett ki, ahogy egy középső védőnek ki kell néznie, a szokásos szarvashibája is elmaradt. Ezt a beállítást kéne elmenteni nála.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.