Visionhaus és Dan Istitene / Getty Images
Foci sport24

Nuno bukásra volt ítélve, de Conte ismét versenyképessé teheti a Tottenhamet

A Tottenham alig tíz forduló után leváltotta az edzőjét, és a helyére sikerült a lehető legjobb elérhető opciót megszereznie. De mi vezetett Nuno Espirito Santo kudarcához, és mire lehet képes Antonio Conte?

Kevés edző van, akinek a bukását annyira magabiztosan meg lehetett jósolni, mint Nuno Espirito Santóét a Tottenhamnél. A Wolverhamptonnal remek eredményeket elérő, de egy sérülésektől terhelt, rosszul sikerült évad után az előző szezon végén a Farkasoktól menesztett portugál szakember mindössze a sokadik jelölt volt a sorban a Spurs megüresedett kispadjára. A legfőbb kiszemelt Antonio Contéval nem sikerült megegyezni, ahogyan Erik ten Hag, Gennaro Gattuso, Julian Nagelsmann és Hansi Flick sem lett végül az észak-londoniak edzője, miképpen az elmúlt harminc évben a csapattal a legnagyobb sikereket elérő Mauricio Pochettinót sem sikerült visszaszerezni a Paris Saint-Germaintől.

A megegyezéshez a legközelebb az elmúlt két évben az AS Roma csapatát irányító Paulo Fonsecával jutott a klub, és a portugál szakember illett is volna az elnök, Daniel Levy által felfestett, támadószellemű edző kategóriájába, de – éppen Fonseca saját elmondása szerint – az időközben a sportigazgatói pozícióba megérkező Fabio Paratici végül megvétózta a kinevezését.

Így jutott el a Tottenham tízhétnyi keresgélés után – ha nincs ló, a szamár is jó alapon – Nunóig,

annak ellenére, hogy még közvetlenül José Mourinho elküldését követően a klub egyértelműen elzárkózott a kinevezésétől. Addig a szakemberig, akit, bár évekig remek munkát végzett korábbi csapatánál, mindennek lehetett nevezni, csak éppen támadó felfogású trénernek nem.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.