Foci sport24

Nuno bukásra volt ítélve, de Conte ismét versenyképessé teheti a Tottenhamet

Visionhaus és Dan Istitene / Getty Images
Visionhaus és Dan Istitene / Getty Images
A Tottenham alig tíz forduló után leváltotta az edzőjét, és a helyére sikerült a lehető legjobb elérhető opciót megszereznie. De mi vezetett Nuno Espirito Santo kudarcához, és mire lehet képes Antonio Conte?

Kevés edző van, akinek a bukását annyira magabiztosan meg lehetett jósolni, mint Nuno Espirito Santóét a Tottenhamnél. A Wolverhamptonnal remek eredményeket elérő, de egy sérülésektől terhelt, rosszul sikerült évad után az előző szezon végén a Farkasoktól menesztett portugál szakember mindössze a sokadik jelölt volt a sorban a Spurs megüresedett kispadjára. A legfőbb kiszemelt Antonio Contéval nem sikerült megegyezni, ahogyan Erik ten Hag, Gennaro Gattuso, Julian Nagelsmann és Hansi Flick sem lett végül az észak-londoniak edzője, miképpen az elmúlt harminc évben a csapattal a legnagyobb sikereket elérő Mauricio Pochettinót sem sikerült visszaszerezni a Paris Saint-Germaintől.

A megegyezéshez a legközelebb az elmúlt két évben az AS Roma csapatát irányító Paulo Fonsecával jutott a klub, és a portugál szakember illett is volna az elnök, Daniel Levy által felfestett, támadószellemű edző kategóriájába, de – éppen Fonseca saját elmondása szerint – az időközben a sportigazgatói pozícióba megérkező Fabio Paratici végül megvétózta a kinevezését.

Így jutott el a Tottenham tízhétnyi keresgélés után – ha nincs ló, a szamár is jó alapon – Nunóig,

annak ellenére, hogy még közvetlenül José Mourinho elküldését követően a klub egyértelműen elzárkózott a kinevezésétől. Addig a szakemberig, akit, bár évekig remek munkát végzett korábbi csapatánál, mindennek lehetett nevezni, csak éppen támadó felfogású trénernek nem.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik