Vincent Mignott / DeFodi Images via Getty Images
Foci sport24

Jesse Marsch csak előre menne, mégis visszafelé halad az RB Leipzig

Az előző évadokban a Bayern München elsőszámú kihívójának számító RB Leipzig a nyári edzőváltást követően csak a Bundesliga középmezőnyében sínylődik. De mi az oka a gyengébb szereplésnek?

„Csak előre!” – ha össze kellene foglalni röviden Jesse Marsch futballfilozófiáját, akkor ebben a két szóban minden benne lenne. Az RB Leipzig nyáron kinevezett amerikai vezetőedzője tökéletes jelöltnek tűnt a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann pótlására, miután korábban a lipcsei csapathoz hasonlóan a Red Bull futballhálózatához tartozó New York Red Bulls és a Red Bull Salzburg kispadján is remek munkát végzett, ráadásul korábban az egész tömb futballját meghatározó Ralph Rangnick mellett egy szezonon keresztül már dolgozott másodedzőként a Leipzignél.

Egyelőre azonban korántsem rózsás a helyzet: az elmúlt két évadban egyaránt ezüstérmesként végző csapat nyolc forduló után három győzelemmel csupán a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán, miközben a Bajnokok Ligájában három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött.

Ennek az oka elsősorban, hogy bár Marsch a labdás és a labda nélküli játékban is azt szeretné, ha a csapata előrefelé játszana, az elképzelései mégis visszalépést jelentenek ahhoz képest, amit Nagelsmann az elmúlt három évben megvalósított az együttesnél.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!