Foci sport24

Jesse Marsch csak előre menne, mégis visszafelé halad az RB Leipzig

Vincent Mignott / DeFodi Images via Getty Images
Vincent Mignott / DeFodi Images via Getty Images
Az előző évadokban a Bayern München elsőszámú kihívójának számító RB Leipzig a nyári edzőváltást követően csak a Bundesliga középmezőnyében sínylődik. De mi az oka a gyengébb szereplésnek?

„Csak előre!” – ha össze kellene foglalni röviden Jesse Marsch futballfilozófiáját, akkor ebben a két szóban minden benne lenne. Az RB Leipzig nyáron kinevezett amerikai vezetőedzője tökéletes jelöltnek tűnt a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann pótlására, miután korábban a lipcsei csapathoz hasonlóan a Red Bull futballhálózatához tartozó New York Red Bulls és a Red Bull Salzburg kispadján is remek munkát végzett, ráadásul korábban az egész tömb futballját meghatározó Ralph Rangnick mellett egy szezonon keresztül már dolgozott másodedzőként a Leipzignél.

Egyelőre azonban korántsem rózsás a helyzet: az elmúlt két évadban egyaránt ezüstérmesként végző csapat nyolc forduló után három győzelemmel csupán a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán, miközben a Bajnokok Ligájában három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött.

Ennek az oka elsősorban, hogy bár Marsch a labdás és a labda nélküli játékban is azt szeretné, ha a csapata előrefelé játszana, az elképzelései mégis visszalépést jelentenek ahhoz képest, amit Nagelsmann az elmúlt három évben megvalósított az együttesnél.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik