Foci sport24

„Nagyon nem vesz minket komolyan” – pont kerülhet Benzema szexvideós zsarolási ügyére

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP
Pénteken dönt a versailles-i ügyészség Mathieu Valbuena szexvideós zsarolási ügyében, amelyben Karim Benzema is a vádlottak között szerepel. A szövevényes történet nemcsak a két játékost érinti, a szálak messzebbre vezetnek, és nem akkor kezdődött, amikor 2016-ban Benzemát előzetes letartóztatásba helyezték. A legfontosabb tudnivalók a két játékos életét merőben meghatározó botrányról.

2015 októberében a francia válogatott az Örményország és a Dánia elleni barátságos mérkőzésre készült. A clairefontaine-i edzőközpontban egy edzés után Mathieu Valbuena átsétált Karim Benzema szobájába. Valbuena gyanakodva lépett be. Hetek óta fenyegető üzeneteket kapott egy ismeretlentől, aki azzal vádolta, hogy a tulajdonába került egy őt ábrázoló szexvideó, amiért váltságdíjat követelt, Benzema pedig azt állította, tud segíteni az ügy lezárásában.

A két játékoson kívül senki nem volt a szobában. Benzema tudott a zsarolásról, de akkor még nem volt információja arról, hogy a telefonját a rendőrség lehallgatja. A beszélgetés után Benzema 22 óra 6 perckor felhívta egy ismerősét, akivel a következő beszélgetésrészlet zajlott le.

Ismerős: Nem ad semmit, gondolom.

Benzema: Jaja. Nagyon nem vesz minket komolyan.

Egy hónappal később Benzemát egy párizsi kerületi rendőrségen előzetes letartóztatásba helyezték.

Nem akkor robbant ki az ügy, csak a világ ez idő tájt tudta meg

Az ekkor napvilágot látott Benzema-Valbuena-ügynek – vagy ahogyan Franciaországban nevezik: „L’Affaire de la sextape” – azóta sincs végkifejlete. Több fokon is visszadobták vagy megfellebbezték, jelenleg a versailles-i ügyészség előtt van, és október 22-én pénteken hoznak ítéletet öt vádlottról, köztük Benzemáról. De kikről is van szó?

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik