Foci sport24

Serie A-rajt: a Juventus feltámadása, Mourinho római reneszánsza?

by Matteo Bottanelli / NurPhoto / AFP
by Matteo Bottanelli / NurPhoto / AFP
Hét fordulót játszottak le az olasz bajnokság mostani szezonjában, amely az utóbbi tíz-tizenöt év egyik legizgalmasabb idénye lehet. A Juventus kilences győzelmi sorozatát tavaly az Inter szakította meg, de a milánóiak elsősége sem nagyon forgott veszélyben. Most a Napoli áll az élen, 7/7-es mutatóval, de nem lehet leírni a Milant, az Inter, a Juventust, az Atalantát és az AS Romát sem – mindegyik csapatnak van gyengéje, de van is bennük potenciál. A hetedik forduló után kéthetes szünet következett, lássuk a szezon eddigi tanulságait és érdekességeit. Kiss Tibor Noé – öt pontban.

Sandro Tonali komplexitása

A 21 éves középpályás első évada igencsak gyengére sikeredett Milánóban, a klub mégis megtartotta, Tonali pedig maga kezdeményezte, hogy csökkentsék a fizetését. A pályán végre kevésbé szerénykedik, a játék minden elemében kimagaslóan teljesít. Az előző bajnokságban egy gólt sem lőtt, most mindjárt kettőnél tart. Az első egy az egyben Pirlo debütáló találatát idézi (szabadrúgásból), a második pedig egy Atalanta elleni mestermű volt. Aki látta, megjegyzi: az első félidő végén előbb elvette a labdát Remo Freulertől, majd három lépés után laza mozdulattal csavart a kapuba. Áradt belőle az erő, a magabiztosság és az elegancia – egy pillanatra a tökéletes középpályás képe sejlett fel a néző előtt. Nem véletlenül mondta róla Pirlo, hogy kár kettejüket egymáshoz hasonlítani, mivel Tonali komplexebb futballista nála. Nem akármilyen dicséret. Legyen igaza, és akkor szép évek elé nézünk.

Francesco Scaccianoce / NurPhoto / AFP Sandro Tonali az AC Milan-Venezia FC mérkőzésen, 2021. szeptember 22-én
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik