Foci sport24

Minden szinten a magyar csapat kezére játszott az angol válogatott

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP
A magyar válogatott sokkal jobb játékot produkált a Wembleyben, mint néhány héttel korábban a Puskás Arénában, de ehhez kellett egy nagyon gyengén játszó angol csapat is a keddi világbajnoki selejtezőn. Elemzés.

„A magyar válogatott számára ez a plafon: ki-ki meccseket játszunk a velünk nagyjából egy szinten lévő csapatokkal, néha a Rossi által megteremtett szervezettségnek köszönhetően meglephetünk egy-egy nagyobb ellenfelet, és remélhetőleg, ha olykor szenvedve is, megverjük a nálunk gyengébb képességű csapatokat.”

Így fejeztem be a legutóbbi fiaskó, az albánok elleni hazai vereség után írt elemzésemet. És a Wembley-ben az angolok ellen elért keddi 1-1-es döntetlennél mi sem mutatja jobban, hogy

a magyar válogatott nem lett rosszabb csapat az Európa-bajnokság óta, és Marco Rossi sem lett rosszabb edző a nyaralása alatt.

A keret limitációi miatt viszont egyszerűen nem reális, hogy a mieink rendszeresen győzelmeket arassanak. Amíg az Albánia elleni hazai, kiegyenlített játékot hozó mérkőzésen az ellenfél értékesítette azokat a lehetőségeket, amelyek magyar oldalon kimaradtak, addig Angliában a korábban már sokszor látott precízen megtervezett védekezést az is segítette, hogy Gareth Southgate csapata – akcióból – a kevés igazán komoly helyzetéből egyet sem tudott kihasználni.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik