Foci sport24

A tinédzser, aki őrségváltásra jelentkezett a Real Madridhoz

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
Még nincs 19 éves, de Franciaországban már évek óta csodagyereknek tartják. A Real Madridban góllal mutatkozott be, majd a második meccsén gólpasszt adott. Eduardo Camavinga kapcsán akadnak azért még kérdőjelek, mégis minden képessége megvan ahhoz, hogy a következő évtized meghatározó játékosa legyen.

Eduardo Camavinga 2019 novemberében egy öltözői videóban rázendített a francia himnuszra, a Marseilleaise-re.

A gesztus mögött nem volt se politikai állásfoglalás, se érzékeny patriotizmus. A dallam azért csendült fel, mert Camavinga épp akkor, néhány nappal a tizenhetedik születésnapja előtt lett francia állampolgár, ezért a helyi futballközösség egyetlen nagy sóhajban fellélegezhetett: a csodakamasz ettől kezdve Kékben játszhat.

Camavinga alig néhány hónappal a videó elkészülte előtt robbant be a köztudatba, egészen pontosan 2019 augusztusában, a francia bajnokság második fordulójában, egy Rennes–Paris Saint-Germain meccsen, amit a hazaiak 2-1-re nyertek meg. Aznap este nem Kylian Mbappéról vagy Neymarról szóltak a susmorgások, hanem Camavingáról, aki világklasszis teljesítményt nyújtott, mindössze 16 évesen.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik