David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
Foci sport24

A tinédzser, aki őrségváltásra jelentkezett a Real Madridhoz

Még nincs 19 éves, de Franciaországban már évek óta csodagyereknek tartják. A Real Madridban góllal mutatkozott be, majd a második meccsén gólpasszt adott. Eduardo Camavinga kapcsán akadnak azért még kérdőjelek, mégis minden képessége megvan ahhoz, hogy a következő évtized meghatározó játékosa legyen.

Eduardo Camavinga 2019 novemberében egy öltözői videóban rázendített a francia himnuszra, a Marseilleaise-re.

A gesztus mögött nem volt se politikai állásfoglalás, se érzékeny patriotizmus. A dallam azért csendült fel, mert Camavinga épp akkor, néhány nappal a tizenhetedik születésnapja előtt lett francia állampolgár, ezért a helyi futballközösség egyetlen nagy sóhajban fellélegezhetett: a csodakamasz ettől kezdve Kékben játszhat.

Camavinga alig néhány hónappal a videó elkészülte előtt robbant be a köztudatba, egészen pontosan 2019 augusztusában, a francia bajnokság második fordulójában, egy Rennes–Paris Saint-Germain meccsen, amit a hazaiak 2-1-re nyertek meg. Aznap este nem Kylian Mbappéról vagy Neymarról szóltak a susmorgások, hanem Camavingáról, aki világklasszis teljesítményt nyújtott, mindössze 16 évesen.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!