David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
Foci sport24

A tinédzser, aki őrségváltásra jelentkezett a Real Madridhoz

Még nincs 19 éves, de Franciaországban már évek óta csodagyereknek tartják. A Real Madridban góllal mutatkozott be, majd a második meccsén gólpasszt adott. Eduardo Camavinga kapcsán akadnak azért még kérdőjelek, mégis minden képessége megvan ahhoz, hogy a következő évtized meghatározó játékosa legyen.

Eduardo Camavinga 2019 novemberében egy öltözői videóban rázendített a francia himnuszra, a Marseilleaise-re.

A gesztus mögött nem volt se politikai állásfoglalás, se érzékeny patriotizmus. A dallam azért csendült fel, mert Camavinga épp akkor, néhány nappal a tizenhetedik születésnapja előtt lett francia állampolgár, ezért a helyi futballközösség egyetlen nagy sóhajban fellélegezhetett: a csodakamasz ettől kezdve Kékben játszhat.

Camavinga alig néhány hónappal a videó elkészülte előtt robbant be a köztudatba, egészen pontosan 2019 augusztusában, a francia bajnokság második fordulójában, egy Rennes–Paris Saint-Germain meccsen, amit a hazaiak 2-1-re nyertek meg. Aznap este nem Kylian Mbappéról vagy Neymarról szóltak a susmorgások, hanem Camavingáról, aki világklasszis teljesítményt nyújtott, mindössze 16 évesen.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.