Foci sport24

A csapat, amelyik úgy lett az angol foci nagy visszatérője, hogy folyton eladta a legjobbjait

Catherine Ivill / Getty Images
Catherine Ivill / Getty Images
A Brentford több mint hetven év után játszhat újra az angol első osztályban, és először, amióta azt Premier League-nek hívják. A klub utóbbi évtizede igazi sikertörténet, amely modellként szolgálhat más csapatoknak is, amelyek nem pénzzel akarják megvásárolni a sikert.

Ha valaki nem igazán járatos az angol alsóbb osztályú fociban, és Londonnak is csak a belső részeit ismeri, könnyen azt hihetné, hogy Brentford egy festői angol kisváros, valahol Oxford és Gloucester között félúton, épen megmaradt középkori belvárossal és ötszáz éves pubokkal.

Ehhez képest Brentford egy meglehetősen jellegtelen, külvárosi körzet Nyugat-London Hounslow nevű kerületében, és hosszú évtizedeken át a futballcsapata sem tett róla, hogy ismertté tegye a nevét. A Brentford FC aranykora a közvetlenül a második világháborút megelőző években volt; ekkor a klub legendás menedzsere, Harry Curtis irányításával nemcsak az élvonalig jutott a csapat, hanem többször is a közvetlen élmezőnyben végzett.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik