Foci sport24

40 ezer néző előtt szedte ízekre a Chelsea az Arsenalt – a női foci ünnepe volt az FA Kupa-döntő

Naomi Baker / The FA / Getty Images
Naomi Baker / The FA / Getty Images
Az előző szezonról elcsúsztatott női kupasorozat fináléjában a Kékek rendkívül simán, 3-0-ra verték az Ágyúsokat, Fran Kirby és Sam Kerr pedig befűzte az oktatófilmet arról, hogyan is mutat egy klasszis csatárpáros. Elemzés.

Pontosan 100 év telt el azóta, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség úgy döntött, száműzi a pályáiról a női futballistákat arra hivatkozva, hogy a labdarúgás egyszerűen nem a nőknek való. Az esemény évfordulóján pedig majdnem 41 ezer szurkoló gyűlt össze a Wembley-ben, hogy megnézze a két legjobb angol csapat, az Arsenal és a Chelsea összecsapását az FA Kupa döntőjében.

A finálé furcsa időpontja azonban nem csak az évfordulónak, hanem (nem meglepő módon) sokkal inkább a koronavírus-járványnak köszönhető. Az év eleji lezárások miatt az elit szint alatti sporteseményeket fel kellett függeszteni Angliában, és ez a rendelkezés az alacsonyabb osztályú női csapatok mérkőzéseire is vonatkozott. Emiatt a szövetség úgy döntött, hogy elcsúsztatja az FA Kupa küzdelmeit, így az előző szezonban csak az ötödik körig sikerült eljutniuk a csapatoknak, a negyeddöntőket és az elődöntőket már a most futó idény közben bonyolították le. Ily módon jutottunk el a decemberi döntőig.

Ennek nyomán

a két legjobb, legkiválóbb formában lévő együttes nézett farkasszemet egymással a Wembley-ben;

azok a csapatok, amelyek a bajnokságban is ádáz küzdelmet folytatnak az elsőségért. A Women’s Super League-ben (WSL) az Arsenal jelenleg egy ponttal, veretlenül vezet a Chelsea előtt, miután még az első fordulóban 3-2-re legyőzte a címvédőt. Igaz, azon a mérkőzésen segítette az Ágyúsokat, hogy az olimpiát követően a Chelsea-nél még csak a kispadra tudott leülni a két sztárcsatár, Fran Kirby és Sam Kerr, míg az Arsenal a legjobb összeállításában, és a Bajnokok Ligája selejtezői miatt megfelelő meccsrutinnal vágott neki a találkozónak.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik