Foci sport24

Kele János hírlevele: ki az Eb legnagyobb esélyese?

Getty Images
Getty Images
Power ranking közvetlenül az Eb elé. Önmagát meghaladó, kockázatvállaló Southgate, az aranygeneráció utózöngéivel érkező belgák, kétarcú hollandok, középszerrel főző olaszok, hipszterkedvenc osztrákok, nagy meglepetésre gyúró ukránok.

Egy hét sincs már hátra a németországi labdarúgó Európa-bajnokság rajtjáig, a frontvonalak egyenesednek, lassan mindenki a felkészülés finisébe ér, lejátsszák az utolsó felkészülési mérkőzéseket, nyilvánossá lesznek a végleges keretek, nekünk pedig ideje megbarátkoznunk az érzéssel, hogy ennél tisztábban az első sípszó felharsanásáig már nem fogunk látni. Ha valamikor, hát most van értelme esélyeket latolgatni, osztani-szorozni, jósolni és tippelni, de legalábbis nagy körvonalakban megbecsülni, kitől, mit várunk, kit, mihez mérünk, hogy aztán majd – az Európa-bajnokságok jó szokásához híven – legyen min meglepődnünk, hüledeznünk, csodálkoznunk.

A cím azt ígéri, elárulom, ki a nyári Eb legnagyobb esélyese. Meg is fogom tenni, de nem eszik ilyen forrón a kását, menjünk előbb végig a képzeletbeli erősorrend másik kilenc legjobb szereplőjén – íme, a 2024-es Európa-bajnokság power rankingje:

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik