Foci sport24

Leendő aranylabdásnak vette a Bayern, mégis mindenki megkönnyebbült, hogy eligazolt

Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images
Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images
Sadio Manének egy Robert Lewandowski alakú lyukat kellett volna betöltenie Münchenben, ám ez több szempontból sem sikerült. Megvan benne a játékos és a klub felelőssége is, ami biztos, mindenkinek jobb, hogy egy év után eligazolt.

Megértem, ha kissé bántva érzi magát. Én sem szeretem, ha így alakulnak a dolgok. Nem hoztuk ki a benne rejlő potenciált, ami pedig az én munkám lenne, így enyém a felelősség is. Szóval ez mindig egy szomorú pillanat, de ebben a helyzetben tényleg az volt a lehető legjobb megoldás, ha elválnak útjaink

– mondta a Bayern München vezetőedzője, Thomas Tuchel akkor, amikor hivatalossá vált, hogy Sadio Mané elhagyja a német bajnokot.

Az azóta a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató szaúdi al-Nasszrhöz szerződő szenegáli támadó mindössze egy szezont töltött el a Bayernnél, amellyel ugyan a bajnoki címet megnyerte, de a müncheniek esetében nyugodtan hozzátehetjük, hogy csak azt, mert az a minimum elvárás. A Bundesliga-elsőséget az utolsó pillanatokban sikerült bebiztosítani, miközben a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából is a negyeddöntőben esett ki a csapat.

Volt a szezon során meglepő edzőváltás (Julian Nagelsmannt küldték el, amikor még mindhárom sorozatban állt a csapat), a bajnoki cím utáni pillanatokban pedig kirúgták a vezérigazgató klublegendát, Oliver Kahnt, és a sportigazgatót, Hasan Salihamidzicet is, ami jelzi, mennyire kaotikus volt az elmúlt 12 hónap München. Ilyen körülmények között valóban nehéz kiemelkedőt nyújtani, de a helyzet ettől még az, hogy

Sadio Mané leigazolása bármilyen jó ötletnek is tűnt eleinte, és merült fel többekben komolyan a lehetősége, hogy sikerül majd pótolnia Robert Lewandowskit, és akár még Aranylabdát érő produkciót is nyújthat, Tuchelnek igaza van. Tényleg mindenkinek jobb, hogy a játékos eligazolt.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik