Foci sport24

A 126 millió eurós kérdés: mi lesz Joao Félixszel?

Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
2019-ben az Atlético Madrid 126 millió eurót fizetett ki Joao Félixért, ekkora összeget még sosem áldozott egyetlen játékosra sem korábban a klub. A portugál játékosnak ugyan voltak kifejezetten biztató periódusai, de igaza lett azoknak, akik féltették a Diego Simeonéval való közös munkától. A vezetőedző és Félix kapcsolata megromlott, a labdarúgó az elmúlt fél évet már kölcsönben töltötte a Chelsea-nél, ám ott nem marasztalták, Madridba visszaérve pedig elvették a mezszámát is. Oda jutott a helyzet, hogy már arról beszélt, a Barcelonában akart mindig is játszani, miközben a szerződése 2027-ig szól. Mi lesz Joao Félixszel?

Mindig is a Barcelona volt az első számomra és szívesen csatlakoznék a csapathoz. Ha sikerülne, egy gyerekkori álmom válna valóra

– ezzel a túlzás nélkül sokkoló Joao Félix-közleménnyel jelentkezett nemrég Fabrizio Romano, aki egyfelől elég biztos átigazolási híreket szolgáltat gyakorlatilag óráról órára, másfelől pedig, ha kell, maga is gerjeszti a hullámokat a transzferpiacon. Mint például a fent idézett tweetjével.

Alighanem mindenkinek megvan a véleménye egy hasonló megnyilvánulásról, de a portugál labdarúgó üzenete egyértelmű: el Madridból, a lehető leggyorsabban. És ehhez minden eszközt be is vet menedzserével, Jorge Mendeszel.

Aki persze követte Félix madridi karrierjét, főleg a közelmúltat, ezen meg sem lepődik. A játékos korábban már nyíltan beszélt arról, hogy nem érezte jól magát a csapatnál, hogy nem jött ki jól a vezetőedzővel, Diego Simeonéval, és korábban már a Chelsea-nek is felajánlkozott, más kérdés, hogy a Londonban töltött kölcsönidőszaka csak felvillanásokat hozott, az új edző, Mauricio Pochettino pedig nem ragaszkodott hozzá. Főleg nem azon az áron, amennyibe kerül Félix.

A 23 éves támadó ugyanis úgy került ilyen elmérgesedett helyzetbe, hogy 2019-ben klubrekordot jelentő 126 millió euróért érkezett, 2027-ig szól a szerződése, érthető az is, ha az Atlético nem akarja áron alul eladni. Félix úgy ment el a Chelsea-be, hogy végre megszabadulhat Simeonétól és az Atléticótól, ám mégis lógó orral kullogott vissza ahhoz a csapathoz, amely azzal fogadta, hogy elvette tőle a mezszámát és odaadta azt Antoine Griezmann-nak.

Ennél szimbolikusabb dolog nem is történhetett volna.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik