Foci

Vajon kiesik a Sevilla a spanyol bajnokságból?

Burak Akbulut / Anadolu Agency via Getty Images
Burak Akbulut / Anadolu Agency via Getty Images
Az egy éve még a bajnoki cím felé menetelő Real Madridot szorongató andalúz focicsapat jelenleg a kiesés elől menekül a La Ligában. Ugyan már edzőt is váltott a Sevilla, a helyzet nem javult, az Atlético Madrid elleni 6-1-es vereség pedig különösen megalázó volt. A Bajnokok Ligája-szereplésre azonban még mindig megvan az esély, de ahhoz nagyot kellene menteni a szezon végéig.

A La Liga 24. fordulójában szombaton este igazi örömünnepet láthatott a Wanda Metropolitano közönsége, ugyanis Diego Simeone történelmi meccsén, az egészen lenyűgözően futballozó Antoine Griezmann vezetésével az Atlético 6-1-re kiütötte a Sevillát. Komoly mélypontokat éltek meg a szezonban a madridiak, elég csak a korai kiesést említeni az európai kupaküzdelmekből, de a múlt hétvégén ennek nyoma sem volt, mi több, még hullámzott is a közönség. Na meg cukkolta a riválist, „ki fogtok esni”, üvöltötték.

Bármilyen meglepő, a helyzet valóban ez: a Sevilla jelenleg a kiesés ellen menekül a spanyol bajnokságban, és egyelőre nem látszik, mitől fordulna át a csapat teljesítménye és szerencséje, miközben rég nem látott harc megy jelenleg a bennmaradásért.

Hogy egy év alatt mennyit változhat a helyzet a sport világában, arra itt a tökéletes példa. Tavaly ilyenkor a Sevilla tűnt a Real Madrid legnagyobb kihívójának, mindössze négy ponttal lemaradva állt a második helyen. A hajrában aztán a Barcelona és az Atlético Madrid is elé férkőzött, de a negyedik hely, és ami még fontosabb, a BL-indulás meglett.

A szurkolóknak meg kell érteniük, hogy elértük a kitűzött célunkat, bejutottunk a Bajnokok Ligájába. Volt egy Sevilla Julen Lopetegui kinevezése előtt, amelyik az európai kupaszereplésért csatázott, az ő érkezése óta pedig már a BL a célunk, az emberek pedig arról beszélnek, hogy bajnokok lehetünk

– próbálta meg tavaly májusban visszarángatni a szurkolókat a földre a brazil középpályás, Fernando Reges.

A mostani La Liga-szezon kétharmadához közeledve az élen álló Barcelona 37 ponttal van a Sevilla előtt, de nem is előre, sokkal inkább hátrafelé kell figyelni, mivel a már kiesőhelyen álló Almeríával azonos pontszámmal áll a csapat, de az utolsó előtti Valencia is csak kettővel van elmaradva – a sereghajtó Elchén már csak a csoda segíthetne.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik