Alex Caparros / Getty Images
Foci

Biztosan nem tesz jót a spanyol bajnokságnak, ha nem a játékosoké a főszerep

A topligák közül Spanyolországban osztják ki messze a legtöbb lapot a játékvezetők, ez pedig minden bizonnyal hatással van arra is, hogy európai viszonylatban is sokat áll a játék a La Ligában. A jelenség ellen felemelte már a hangját a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti is.

A La Liga 22. fordulójában rendezték a madridi rangadót, amin a Real Madrid 18 éves cserejátékosa fejesével mentett pontot otthon az Atlético ellen – az eredmény még úgy sem feltétlen kedvező a címvédő számára, hogy a Barcelona meglepő vereséget szenvedett egy nappal később. Az Atleti ugyan vezetett, de az idegenbeli pontszerzés értékét mindenképpen emeli, hogy Angel Correa kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset Diego Simeone csapata.

Az argentin játékos könyökkel odaütött a nála majd’ 20 centiméterrel magasabb Antonio Rüdigernek, aki aztán elterült a földön. Jesús Gil Manzano nem habozott, azonnal felmutatta Correának a piros lapot (ekkor még 0-0 volt az állás), és bár a támadó valóban meggondolatlanul cselekedett, a játékvezető döntését azóta is sokan vitatják, az Atlético Madrid pedig fellebbezett a kiállítás ellen.

Angel Martinez / Getty Images

Az elmúlt fordulóból azonban nem csak Correa kiállítása szolgáltatott beszédtémát, sőt az még csak egy kisebb ügy volt. A nyitómeccsen ugyanis az Elche 2-0-s előnyt herdált el és kapott ki végül 3-2-re a Betistől úgy, hogy hazai oldalon volt három kiállítás (ebből egy elég véleményes volt), és összesen négy tizenegyest adtak meg a meccsen. A játékvezetőt, Javier Iglesias Villanuevát még az utolsó helyen álló Elche tulajdonosa is megfenyegette, őt és a segítőit a rendőrök menekítették ki a stadionból.

A kérdéses esetekben nem itt teszünk majd igazságot, azonban ezek ismételten csak felerősítette azt a témát Spanyolországban, hogy rengeteg a lap, a játékvezetők pedig túl sokat szerepelnek.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!