Orange Pictures / BSR Agency / Getty Images
Foci sport24

A fél világ csodálta, most már perceket is alig kap – mi történt Dele Allival?

Az angol válogatott játékos piaci értékét egy időben 100 millió euróra tartották, ám fokozatosan csúszott egyre lejjebb jelenleg pedig csak a kispadot koptatja Törökországban.

A streamingszolgáltatóknak hála manapság már szügyig gázolunk a sportos dokusorozatokban, egy-két elcsépelt próbálkozás mellett pedig akadnak kifejezetten hasznos és tanulságos darabok is. Az Amazon Prime-on például 2020 szeptemberében jött ki egy sorozat All or Nothing címen, amely a Tottenham Hotspur mindennapi működésébe engedett betekintést, ennek az egyik jelenetében José Mourinho, a csapat akkori menedzsere hívta be az irodájába Dele Allit, és a következőket mondta neki:

Észrevettem, hogy hullámzó a teljesítményed. Óriási a különbség egy konzisztensen teljesítő és egy olyan játékos között, akinek csak pillanatai vannak – ez különbözteti meg a topjátékost attól, akiben csak a potenciál magas. Az idő telik, és egy napon majd lehet, hogy megbánod, ha nem hozod ki magadból azt, ami szerintem megvan benned.

A portugál még hozzátette, az első pillanattól kezdve látta a labdarúgón, hogy mennyire tehetséges, azonban nem érti, miért nem tudja stabilan hozni ezt a teljesítményt. Mourinho meg is jegyezte, hogy nem kell játékosának mindent elmondania neki, de azt igen is gondolja végig a saját érdekében, hogy mi okozhatja nála ezt a hullámzást.

Dele Alli unottnak tűnő arckifejezéssel fogadta Mourinho meglátásait, pedig két és fél évvel később eléggé úgy tűnik, hogy a portugálnak maximálisan igaza volt.

Nem mindig szerencsés a piaci értékeken lovagolni, csakhogy az angol középpályás esetében nem erőltetett előcitálni azt, ugyanis Allit egy időben 100 millió euróra becsülték, most viszont ott tart, hogy kölcsönben a Besiktasban szerepel és ott is csak a kispadot koptatja. Egy decemberi kupameccsen a csapata 2-0-ra égett már a találkozó korai szakaszában, és beszédes, hogy a játékost lecserélték a 29. percben, a közönség pedig kifütyülte. Azóta egy percet töltött csak a pályán, és bár rendre ott van a meccskeretben, nem játszik.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.