Foci sport24

A fél világ csodálta, most már perceket is alig kap – mi történt Dele Allival?

Orange Pictures / BSR Agency / Getty Images
Orange Pictures / BSR Agency / Getty Images
Az angol válogatott játékos piaci értékét egy időben 100 millió euróra tartották, ám fokozatosan csúszott egyre lejjebb jelenleg pedig csak a kispadot koptatja Törökországban.

A streamingszolgáltatóknak hála manapság már szügyig gázolunk a sportos dokusorozatokban, egy-két elcsépelt próbálkozás mellett pedig akadnak kifejezetten hasznos és tanulságos darabok is. Az Amazon Prime-on például 2020 szeptemberében jött ki egy sorozat All or Nothing címen, amely a Tottenham Hotspur mindennapi működésébe engedett betekintést, ennek az egyik jelenetében José Mourinho, a csapat akkori menedzsere hívta be az irodájába Dele Allit, és a következőket mondta neki:

Észrevettem, hogy hullámzó a teljesítményed. Óriási a különbség egy konzisztensen teljesítő és egy olyan játékos között, akinek csak pillanatai vannak – ez különbözteti meg a topjátékost attól, akiben csak a potenciál magas. Az idő telik, és egy napon majd lehet, hogy megbánod, ha nem hozod ki magadból azt, ami szerintem megvan benned.

A portugál még hozzátette, az első pillanattól kezdve látta a labdarúgón, hogy mennyire tehetséges, azonban nem érti, miért nem tudja stabilan hozni ezt a teljesítményt. Mourinho meg is jegyezte, hogy nem kell játékosának mindent elmondania neki, de azt igen is gondolja végig a saját érdekében, hogy mi okozhatja nála ezt a hullámzást.

Dele Alli unottnak tűnő arckifejezéssel fogadta Mourinho meglátásait, pedig két és fél évvel később eléggé úgy tűnik, hogy a portugálnak maximálisan igaza volt.

Nem mindig szerencsés a piaci értékeken lovagolni, csakhogy az angol középpályás esetében nem erőltetett előcitálni azt, ugyanis Allit egy időben 100 millió euróra becsülték, most viszont ott tart, hogy kölcsönben a Besiktasban szerepel és ott is csak a kispadot koptatja. Egy decemberi kupameccsen a csapata 2-0-ra égett már a találkozó korai szakaszában, és beszédes, hogy a játékost lecserélték a 29. percben, a közönség pedig kifütyülte. Azóta egy percet töltött csak a pályán, és bár rendre ott van a meccskeretben, nem játszik.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik