Foci sport24

A futball istenei minden létező eszközzel ütni kezdték a Diósgyőrt

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI
Valamelyik netflixes kamudokuban volt egy érdekes gondolat arról, hogy a közösségi média világában a káröröm a leggyakoribb örömfajta, sőt az emberek boldogabbak más kudarcát látva, mint saját esetleges sikerük miatt. A kanapén vizslakölyökként elfolyva gyors önvizsgálatot tartottam azt illetően, történt-e mostanában valakivel olyan rossz dolog, aminek örültem. Kiderült, hogy igazi kispolgár vagyok, mert nem kellett sokáig keresnem az emlékeim között.

Dragan Vukmir kirúgásával bezárult a kör Diósgyőrben, és az elkerülhetetlen végkifejlethez vezető események dramaturgiája nem kevesebb, mint élő bizonyítéka a futball igazságosságának.

A Diósgyőr-Szeged-Kecskemét háromszögben lezajlott sztori nemcsak a legutóbbi NB II-es évadban, hanem az izgalmat és szenvedélyt ritkásan, illetve sátoros ünnepeken tartalmazó NB I-ben is az év történetének számít. És azért ível át osztályokon, mert a legkisebb királyfi szerepét nagyszerűen alakító Kecskemét jelenleg az élvonalbeli dobogó harmadik fokán héderel.

Obskúrus aknamunka vs sportszerű csatár

A tavasszal zárult másodosztályú bajnokságban egy dolog nem kerülhetett szóba Diósgyőrben: hogy a csapat nem jut vissza az NB I-be. Volt kis döcögés, de a szezon második felében már a DVTK foglalta el a behozhatatlan előnnyel vezető Vasas mögötti második – még feljutó – helyet a tabellán. Csakhogy az előny nem volt megnyugtató, ezért rendhagyó aknamunkába fogtak a legszorosabb üldözők vonalai mögött.

A sportszerűtlenség-cunami első hullámai a Kecskemétet érték el.

Két nappal a két élcsapat összecsapása előtt a diósgyőriek fogták, és kifizették a kecskeméti védelem alapemberének, Belényesi Csabának a kivásárlási árát, valamint előszerződést kötöttek a ragyogó szezont futó, ekkor már 17 gólnál járó Lukács Dániellel, aki a nyáron csatlakozott a diósgyőriekhez.

kecskemetite.hu Lukács Dániel gólkirályként segítette feljutáshoz a Kecskemétet, ő azonban maradt az NB II-ben.

Túl azon, hogy Belényesi finoman fogalmazva nem lett alapember a DVTK védelmében, Lukácsot is elég nehéz helyzetbe hozta a transzfer, hiszen egész tavasszal az őszi csapata ellen kellett harcolnia, de a csatár makulátlan sportemberként viselkedve úgy szórta a gólokat a kecskemétiek nagy menetelése közepette, mint bolond pék a lisztet. A feljutást érő menetelés utolsó kilenc meccsén tizenkét gólt (!) szerzett, és jegyezzük fel, hogy már három gólnál jár az idén botrányosan kezdő DVTK-ban is. Pedig nincs nála szomorúbb játékos az NB II-ben, az hétszentség.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik