Foci

Itt egy újabb probléma, amit meg kell oldania a Manchester Unitednek

Vachira Vachira / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vachira Vachira / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Azt sejteni lehetett, hogy Erik ten Hag kinevezésével nem szűnnek meg egy csapásra a Manchester United gondjai, ám arra talán senki sem számított, hogy az Ajaxnál sikert sikerre halmozó holland edzővel ilyen katasztrofálisan indul majd a szezon. Mégis ez történt, merthogy

  • a nyitófordulóban a ManU hazai pályán kapott ki 2-1-re a Brightontól,
  • hogy aztán a második fordulóban még kínosabb zakót szenvedjen el, a Brentford 4-0-ra nyert,
  • azaz jelenleg 1-6-os gólkülönbséggel, nulla szerzett ponttal áll a Premier League tök utolsó helyén a Manchester United, legközelebb ráadásul a – szintén nyeretlen – Liverpoolt fogadja.

A hangulatról mindent elárul, hogy az új idény kezdetéből mindössze 45 perc telt el, amikor a manchesteri drukkerek már fütyültek, a korábbi játékosok pedig egymásra licitálnak abban, ki tudja jobban a sárba döngölni a csapatot. A sportsajtó közben azt teszi, amit mindig is szokott, az elmúlt években különösen: atomjaira szedi a Manchester Unitedet.

Kapcsolódó
Sehova sem kell, és talán nem hiába: milyen játékos 2022-ben Cristiano Ronaldo?
Ahová eddig ügynökével bejelentkezett, ott elutasítással találkozott, úgyhogy adódik a kérdés: van-e még helye a legmagasabb szinten?

Naphosszat lehetne sorolni az okokat a drága, de sokszor be nem váló igazolásoktól kezdve az egy éve megoldatlan Cristiano Ronaldo-problémán és a középpálya minőségén át Harry Maguire formahanyatlásáig és a védelemig. A Brentford ellen azonban az egyik utolsó bástya is leomlott, David De Gea kapitális hibái is kellettek a vereséghez, márpedig ez a mostani Manchester United végképp nem bírja el, ha a kapusa nem nyújt extrát.

Vállalom a felelősséget, mert három pontjába kerültem a csapatomnak. Gyenge teljesítmény volt tőlem. Volt egy hibám, utána jött a második, nehéz volt mindezek után tovább játszani ezen a borzalmas napon. Az első gólnak egyszerűen nem szabadott volna megtörténnie. Persze reagálhattunk volna jobban is, de nehéz időszakot élünk át

– mondta később önkritikusan a spanyol kapus.

De Gea az első gólnál egy olyan lövést engedett be az alsó sarokba, amit bizonyos modellek szerint egy átlagos Premier League-kapus is 96 százalékos bizonyossággal kifogott volna. A Brentford második találatánál passza után lehetetlen helyzetbe hozta Christian Eriksent, aki el is veszítette a labdát, a hazaiak ismét góllal büntetettek.

A Brentford negyedik gólja volt a legrosszabb mind közül a Manchesterre nézve: a United támadott, majd egy rossz passz után elveszítette a labdát a hazai tizenhatoson belül, innen jutott el mindössze két átadásból gólhelyzetig a rivális. Hosszan lehetne elemezni a támadásból védekezésbe való átrendeződés hibáit manchesteri oldalon, de De Geánál maradva, a kapus is hamar feladta annak a lehetőségét, hogy kivédje Bryan Mbeumo lövését, túl hamar letérdelt, hogy blokkolni próbáljon, ezzel viszont a saját esélyeit minimalizálta, a támadó pedig könnyedén ellőtte mellette a labdát.

A spanyol számára borzalmasan indult a szezon, ugyanis az eddig bekapott hat gólból négynél nyugodtan elő lehet venni, ez a kezdés pedig felveti a kérdést: érdemes-e egyáltalán lehívni a plusz egyéves opciót a jövő nyáron lejáró szerződésében, vagy ez a munkakapcsolat ezen a ponton elérte a határát?

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik