Foci sport24

Az olasz sajtó elalélt, de jó-e a nekünk az olasz „B”?

Alex Grimm/Getty Images
Alex Grimm/Getty Images
Nem rossz kis sorozat ez a Nemzetek Ligája, az elmúlt évek legjobb ötlete volt a kutyát nem érdeklő barátságos meccseket egy szerény presztízsű, de mégis csak komoly tétért zajló sorozatra cserélni. Akadnak, akik mindent beleadnak a győzelemért, mások inkább a második sorukat próbálgatják, és sokan csapatot építenek a résztvevő válogatottak közül. Nekünk, magyaroknak különösen sikersztori lett, hiszen az Eb-re jutásunkat is a Nemzetek Ligájának köszönhetjük, sőt kihasználva, hogy az erősebb válogatottak közül sokan másképp, másra használják a szériát, egészen az elitszintig hasítottunk. A mostani bemutatkozás pedig parádés volt, Anglia legyőzése után Olaszországba utazunk, de talán nem a legjobb pillanatban.

A napokban beszéltem Marco Rossival, és felvetettem neki, hogy ha igaz a csapatra ragadt bélyeg, miszerint minél jobb ellenféllel találkozik, annál jobban játszik, akkor szuper kis nyarunk lesz, mert nehéz ellenfélből nem lesz hiány. Bár a kapitány nevetve jelezte, hogy ez sajnos nem automatikus, azóta már túl vagyunk az Eb-döntős Anglia legyőzésén, ami egyrészt ráerősített a krédónkra, másrészt újra futball-lázba taszította az őszi vb-selejtezők miatt kicsit lankadt szurkolókat. Kedden Olaszországba utazik a magyar együttes, méghozzá egy olyan válogatotthoz, amely egészen másként közelít a Nemzetek Ligájához. És jól is teszi.

Kapcsolódó
Magyar–angol: a Rossi-éra legjobb teljesítményét nyújtotta a válogatott
A magyar válogatott 1962 óta először tudta legyőzni az angol válogatottat. De ez még nem minden: Rossi csapata a játék valamennyi elemében felülkerekedett az egy éve még Eb-döntős együttesen.

A magyarok és az olaszok hasonló utat jártak be az elmúlt egy évben. Mindkét csapat a saját szintjén kiváló Európa-bajnokságot produkált, amit ősszel súlyos és az Eb miatt váratlan pofonok követtek. Míg azonban Rossi gárdája a tavaszra megtalálta a formáját, a nyarat pedig bravúrral kezdte, az olaszokat egészen más hangulatban találja az összecsapás.

Farkas Norbert / 24.hu Schäfer az angolok gyűrűjében

Kiégtek, leégtek, kikerültek

Az olasz válogatottnak megvoltak a problémái már az Eb-n is, de ezeket a csapatszellem és az emocionális többlet elfedte, hogy aztán a gondok az ősszel egyenként az arcukba robbanjanak. A sokkoló vb-selejtezős bukást összehozó csapatba csak minimálisan nyúlt bele Roberto Mancini kapitány a múlt heti Finalissimára, és az argentinok kegyetlenül elporolták a rettenetesen festő olasz együttest. Domenico Berardi és Marco Verratti hiányzott ugyan, a helyetteseik pedig rémisztően rosszul futballoztak, de önbecsapás lenne az itáliaiaktól, ha a két klasszis hiányára fognák a silány produkciót.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik