Foci

Egy sokadik elveszett reménységnek tűnt, aztán Conte végre leigazolta

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP
Dejan Kulusevskit mintha kicserélték volna. A svéd játékos a Juventusnál teljesen kegyvesztetté vált, majd kölcsönvette őt a Tottenham, Angliában pedig egyelőre tökéletesen passzol Harry Kane és Szon Hungmin mellé.

Február közepén a Tottenham egymást követő harmadik bajnokiját veszítette el, a Chelsea és a Southampton után a Wolves is megverte Antonio Conte csapatát. Ezt követően fakadt ki a tavaly még az Internazionalét olasz bajnoki címig vezető szakember:

Győztes mentalitást nem lehet pénzért venni. Nálam ez annyit tesz, hogy ha játszom, akkor ölni is képes vagyok. Ez a hozzáállás jelenti a különbséget a párharcokban, ezzel tud egyik csapat a másik fölé nőni. Ezt persze nem egyszerű elsajátítani, ezen dolgozunk, de ez egy hosszabb folyamat

– magyarázta akkor Conte, aki azt is megjegyezte, hogy vannak játékosok, akik hamar megértették, mit vár el tőlük, másoknak ez több időbe telik.

A Spurs menedzsere a jelek szerint megtalálta a módszert, hogyan adja át a rá jellemző, mindent elsöprő győzni akarást labdarúgóinak, az azóta lejátszott kilenc Premier League-mérkőzéséből ugyanis hetet nyert meg csapata (verte a Manchester Cityt is), míg a legutóbbi négy bajnoki mérlege 12 pont, 14-2-es gólkülönbség. Múlt hétvégén az Aston Villát győzte le 4-0-ra a Tottenham úgy, hogy bár a hazaiak minőségibb helyzeteket dolgoztak ki, viszont a vendégek sokkal hatékonyabbak voltak elsősorban a triplázó Szon Hungminnak, valamint állandó tettestársának, a két gólpasszt is jegyző Harry Kane-nek köszönhetően. Többen kiemelkedően játszottak a Spursben, van akit azonban külön ki kell emelni, ő a télen a Juventustól kölcsönvett Dejan Kulusevski, akivel az előbb említett kettős már egy gyilkos támadótrióvá nőtte ki magát.

A svéd találata az Aston Villa ellen:

A focis közhelyek szerint egy külföldi fiatalnak nehéz dolga van Olaszországban, de ha még igaz is lenne ez az állítás, az északmacedón származású svéd szélső rácáfolt erre. Már 16 évesen az Atalanta akadémiájára került, játszott az olasz utánpótlás-bajnokságokban, majd bemutatkozott a bergamói felnőttcsapatban, megfordult a Parmánál kölcsönben, majd utóbbihoz küldte el még egy szezonra a Juve, miután 35 millió euróért leigazolta. 39 olasz élvonalbeli bajnokival a lábában érkezett meg aztán első szezonjára Torinóba, előtte még ráadásul a Serie A legjobb fiatal játékosának is megválasztották, miután 2019-2020-as idényben összesen tíz találatot termelt a Parmában és segített a klubnak az élvonalban maradnia.

A Juventusnál góllal debütált a Sampdoria elleni, 2020 szeptemberi bajnokin. Ilyen antré után jogosan voltak az egekben a várakozások Kulusevskivel szemben, de ha ezeket be is váltja, aligha a Torinóban teszi meg.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik