LLUIS GENE / AFP
Foci

Így lesz vége a Simeone-érának Madridban?

Barcelonában folytatódott az Atlético Madrid vesszőfutása, annak ellenére is, hogy a lehető legjobban indult a rangadó a címvédő számára: a csapat legveszélyesebb játékosa, a lassan a pálya minden részén bevetett Yannick Carrasco már a 8. percben vezetést szerzett, ám ezután sorban kapta a gólokat a vendégvédelem, a Barca pedig végül 4-2-re nyert még úgy is, hogy a 69. perctől emberhátrányban játszott Dani Alves kiállítása miatt. A riválisok helyet cseréltek a tabellán, Xaviék feljöttek a negyedik helyre, az Atleti pedig az ötödik, 17 pontra van leszakadva az élen álló Real Madrid mögött, ami még úgy is tetemes hátrány, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

December 23-án volt tíz éve, hogy Diego Simeonét kinevezték az Atlético Madrid élére, jelenleg ő a legrégebb óta ugyanannál a klubnál dolgozó edző az európai topligákban. A csapat a története során 33 trófeát szerzett, ebből nyolcat – közte két bajnoki címet – az argentin szakemberrel, és azt se feledjük, hogy kétszer is már szinte az egyik kezük a Bajnokok Ligája-serlegen lehetett a madridiaknak, de előbb hosszabbításban, majd tizenegyesekkel buktak el a Real elleni döntőben.

Mégis, ha valaminek, akkor épp az ünneplésnek nincs most itt az ideje, ugyanis a Simeone-korszak messze legnehezebb időszakát éli az Atleti. De vajon mi történt?

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!