RUBÉN DE LA FUENTE PÉREZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Foci

Kiderült: Jan Oblak is csak ember

Még csak most indult 2022, hátra van a La Liga-szezon több, mint fele, de talán nem rizikós kijelenteni, hogy Spanyolországban nem lesz címvédés. Az Atlético Madrid az ötödik helyről vágott neki az újévnek, ám ami aggasztóbb Diego Simeone csapata számára, hogy a hátránya 17 pont az éllovas Real Madrid mögött. Ez még akkor is sok, ha a rivális egy mérkőzéssel többet játszott.

A szezon eddigi része alapján az embernek sokszor lehetett az az érzése, hogy a vezetőedzői posztot már tíz éve betöltő Diego Simeone mintha még keresné azt a felállást, amivel működik a csapata. Az argentin edző az előző idényben a 3-5-2-es formációban találta meg a siker receptjét, a nyáron aztán elég komoly erősítés érkezett a támadósorba (visszatért Antoine Griezmann, csatlakozott Matheus Cunha is), Simeone pedig próbálkozik az ideális alakzat felrakásával, sokszor mérkőzések között is váltogatva a taktikán, mégis sokszor szenvedős a játék, és az eredmények is elég felemásak (8 győzelem, 5-5 döntetlen és vereség).

Ami még ennél is feltűnőbb, hogy rendkívül sebezhető lett az Atlético védelme, amely most teljesít a leggyengébben a Simeone-érában, eddig csak öt bajnokit sikerült kapott gól nélkül lehozni.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
A belgák végső győzelmére kevesen fogadtak volna, de a továbbjutásukat a csoportból szinte mindenki biztosnak gondolta. A csúfos világbajnoki szereplés nagy valószínűséggel az aranygeneráció végét is jelenti.
Az iráni válogatott eddigi vb-szereplését körbelengi az ország belpolitikai helyzete, a női jogok melletti kiállás. Az USA elleni, a továbbjutásról döntő csoportmeccset megelőzően az amerikai szövetség ráadásul azzal kavart újabb indulatokat, hogy a mérkőzést beharangozó közösségi posztban leretusálta Irán zászlajáról az 1983 óta használt hivatalos állami címert.