Foci

Kiderült: Jan Oblak is csak ember

RUBÉN DE LA FUENTE PÉREZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
RUBÉN DE LA FUENTE PÉREZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Még csak most indult 2022, hátra van a La Liga-szezon több, mint fele, de talán nem rizikós kijelenteni, hogy Spanyolországban nem lesz címvédés. Az Atlético Madrid az ötödik helyről vágott neki az újévnek, ám ami aggasztóbb Diego Simeone csapata számára, hogy a hátránya 17 pont az éllovas Real Madrid mögött. Ez még akkor is sok, ha a rivális egy mérkőzéssel többet játszott.

A szezon eddigi része alapján az embernek sokszor lehetett az az érzése, hogy a vezetőedzői posztot már tíz éve betöltő Diego Simeone mintha még keresné azt a felállást, amivel működik a csapata. Az argentin edző az előző idényben a 3-5-2-es formációban találta meg a siker receptjét, a nyáron aztán elég komoly erősítés érkezett a támadósorba (visszatért Antoine Griezmann, csatlakozott Matheus Cunha is), Simeone pedig próbálkozik az ideális alakzat felrakásával, sokszor mérkőzések között is váltogatva a taktikán, mégis sokszor szenvedős a játék, és az eredmények is elég felemásak (8 győzelem, 5-5 döntetlen és vereség).

Ami még ennél is feltűnőbb, hogy rendkívül sebezhető lett az Atlético védelme, amely most teljesít a leggyengébben a Simeone-érában, eddig csak öt bajnokit sikerült kapott gól nélkül lehozni.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik