Foci sport24

Ez a PSG nem Bajnokok Ligája-esélyes

Marc Atkins / Getty Images
Marc Atkins / Getty Images
Feldolgozhatatlanul sok a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma? Mindig azon idegeskedsz, hogy fantasztikus párosításokról maradsz le? Segítő kezet nyújtunk: itt a BL-hetek csütörtöki képesalbuma, amelyben öt érdekességen keresztül dolgozzuk fel a forduló történéseit.

Érdemes aggódni, ha az ellenfél a legjobb játékosai nélkül nyom össze (Manchester City–PSG 2-1)

A Manchester City Kevin De Bruyne, Phil Foden és Jack Grealish, vagyis három olyan ember nélkül állt ki, aki mellett joggal lehetne érvelni: a keret három legjobb képességű figurájának egyike. Ennek ellenére olyan könnyedséggel vetették át magukat a Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar támadóhármas jelentette akadályon, mint tizennégy éves fiúk a legalacsonyabb zsámolyon tesi órán.

Oké, ez kicsit csalás. Merthogy Messiéken nem kellett átjutni, bőven elegendőnek bizonyult abban a két kézen megszámolható szituációban megállítani őket, amelyből veszély alakult vagy alakulhatott volna ki. A fontos kimaradókkal küzdő manchesteriek fényesen bizonyították, hogy egyének összessége mind a mai napig alulmarad egy összehangolt csapat ellen.

Az már megszokott kép a Bajnokok Ligájában, hogy Mbappéékat Mauricio Pochettino maradéktalanul felmenti a védőfeladatok alól, és hogy a PSG nyomást sem tud gyakorolni, meg nem is tűri jól azt. Annak ugyanakkor mindenképpen aggasztania kéne a párizsiakat, hogy

a City úgy adogatta körbe őket, mint erejük teljében lévő klasszisok az öregfiúkat.

Ez legfőképp annak ismertében nyugtalanító, hogy egyébként, amit hét labdarúgó megtehet tízzel szemben, azt Kimpembéék megtették. Nem működésképtelen, kigyakorlatlan vagy fegyelmezetlen Pochettino védelme, hanem olyan szinten köti őket gúzsba a támadótrió, hogy semmi másra nem alapszik az esetleges sikerességük, mint a reményre. A reményre, hogy Mbappé nem csak egyszer kerül helyzetbe; hogy Neymar nem csak egyszer mutat be cselsorozatot; hogy ha nagyobb lesz a nyomás, akkor Messi legalább egyszer hajlandó lesz odaállni Cancelo mellé és nem hagyja őt szabadon szállni, akár egy galambot. Arra, hogy a védők majd kevesebbszer törnek meg a terhelés alatt, mint ahányszor az ő támadóik találnak egy folyosót.

Oli SCARFF / AFP Messi a Manchester City–PSG mérkőzésen
Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik