Foci sport24

FTC–Fehérvár: csak a nevében volt rangadó, de miért?

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Csak a nevében hozott rangadót a Ferencváros és a Fehérvár összecsapása az NB I 13. fordulójában: a hazaiak könnyed, 3-0-s győzelmet arattak Zubkov, Ryan Mmaee és Uzuni góljával. De valóban ennyire sima volt a mérkőzés? Mágnestáblára helyeztük a hétvége hazai „csúcstalálkozóját”.

Peter Stöger az előző héthez képest némileg változtatott a kezdőcsapatán. Dibusz előtt Wingo és Sammy Mmaee mellett a szlovén Miha Blazic és a bosnyák Eldar Civic alkotta a négyfős védelmet. A középpályán Besic és Loncar helyett ezúttal Vécsei Bálint és Aissa Laidouni duója szűrte az ellenfél támadásait és irányította mélyről a játékot. Az elülső négyest pedig támadó középpályásként a korábbi német válogatott Marko Marin, a balösszekötő helyén az immár a magyar–albán meccsekről is „emlékezetes” Myrto Uzuni, jobbról a befelé cselező, ballábas Zubkov, elöl pedig a marokkói-belga testvérpár idősebb tagja, Ryan Mmaee alkotta.

Szabics Imre kezdőcsapatában a már szokásosnak mondható módon Fiola Attila és Adrian Rus mellett Stopira, valamint a korábban a Ferencvárosban is megfordult Marcel Heister kezdett a védelemben, a pálya közepén is a szokásos duó állt össze a hátravontabb szerepben játszó Makarenkóval és a támadóbb felfogású Szendreivel. A jobb oldalt ezúttal is Negónak, a bal oldalt pedig a Fraditól emlékezetes körülmények között távozó, ezúttal is kifütyült Ivan Petrjaknak kellett bejátszania. Elöl Dárdai Palkó indult a bal oldali csatár helyéről, bár gyakran kényszerült visszafelé mozogni, Kenan Kodro pedig klasszikus kilencest játszott.

A kezdőcsapatok

A Fradi nem bízta a véletlenre a mérkőzés elejét, és bátran letámadta a hazaiak labdakihozatalait. Már korábbi csapatelemzésünkben is szó volt róla:

Szabics együttese a labda elleni játékban erős, de a nyomás alatti labdakihozatal és a felállt fal elleni játék egyelőre gondot okoz a fehérváriaknak.

Kapcsolódó
Az ellenfelek ajándékait már jól használja ki Szabics Vidije, de a labdával még van hova javulni
9 forduló után a Mol Fehérvár FC az egyetlen csapat az NB I-es mezőnyben, amelynek csak egyetlen veresége van, de öt döntetlenje miatt csak negyedik a tabellán. Megvizsgáltuk, mit játszik a Fehérvár Szabics vezetése alatt, mennyire erős labdával és labda ellen?
A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik