Kovács Tamás / MTI
Foci

Az ellenfelek ajándékait már jól használja ki Szabics Vidije, de a labdával még van hova javulni

Kilenc forduló után a Mol Fehérvár FC az egyetlen csapat az NB I-es mezőnyben, amelynek csak egyetlen veresége van. Szabics Imre csapata mégis csak a negyedik, mivel ötször is döntetlent játszott, ami a legtöbb az élvonalban. Érdemes tehát megvizsgálni: mit játszik a Fehérvár Szabics vezetése alatt, mennyire erős labdával és labda ellen?

Kezdjük egy kis visszatekintéssel: a korábban Franco Foda segítőjeként az osztrák válogatottnál is megforduló Szabics Imrét február közepén választották Márton Gábor utódjául. Ekkor egy gyengébb széria miatt a Fehérvár már teljesen leszakadt a tabellán az utcahosszal vezető Ferencvárosról, és a dobogós helyezése is egyre nagyobb veszélybe került. Kovács Zoltán, a klub akkori sportigazgatója egyértelmű jövőképet fogalmazott meg, egyben magyarázatot is adott Szabics kinevezésére:

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.