MIGUEL RIOPA / AFP
Foci

A Real és a Barca talán még nem is sejti, milyen veszély leselkedik rá

Lement már a spanyol bajnoki szezon közel egyharmada és azt látjuk, hogy nem a sztárcsapatok, a Real Madrid, az épp szenvedő Barcelona vagy a címvédő Atlético Madrid, de még nem is a Sevilla, hanem a Real Sociedad vezeti a La Ligát. Persze azt meg kell jegyezni, hogy a riválisaival szemben az eddigi összes mérkőzését lejátszotta, míg a többieknek volt már halasztott meccse, így a vesztett pontot tekintetében a Real és a Sevilla is jobban áll. De csak percek kérdése volt, hogy ezt ne kelljen megjegyezni a La Real kapcsán: a hétvégi, Athletic Bilbao elleni rangadón a 91. percben a kapus, Álex Remiro a saját kapujába bokszolta a labdát Iker Muniain szabadrúgása után. Azzal a hibával alakul ki az 1-1-es végeredmény, de mindent elmond erről a mostani Sociedadról, hogy játékosai még úgy is bosszúsak voltak, hogy közben a La Liga tetején ülnek.

A Real Sociedad a kiemelkedően jó, 2012-13-as szezonját leszámítva, amikor a negyedik helyen végzett a bajnokságban, inkább egy erős középcsapat volt az elmúlt szezonokban, és azért harcolt, hogy az idény végén odaérjen az első tízbe. 2018 óta viszont rohamosan jön felfelé, meglepetésre megnyerte a 2019-20-as a Király Kupát is (a finálét idén áprilisban játszották).

A sikerek pedig elsősorban az edző, a klub identitását kívülről-belülről ismerő Imanol Alguacil véglegesítésének köszönhetőek.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!