Foci

A Real és a Barca talán még nem is sejti, milyen veszély leselkedik rá

MIGUEL RIOPA / AFP
MIGUEL RIOPA / AFP

Lement már a spanyol bajnoki szezon közel egyharmada és azt látjuk, hogy nem a sztárcsapatok, a Real Madrid, az épp szenvedő Barcelona vagy a címvédő Atlético Madrid, de még nem is a Sevilla, hanem a Real Sociedad vezeti a La Ligát. Persze azt meg kell jegyezni, hogy a riválisaival szemben az eddigi összes mérkőzését lejátszotta, míg a többieknek volt már halasztott meccse, így a vesztett pontot tekintetében a Real és a Sevilla is jobban áll. De csak percek kérdése volt, hogy ezt ne kelljen megjegyezni a La Real kapcsán: a hétvégi, Athletic Bilbao elleni rangadón a 91. percben a kapus, Álex Remiro a saját kapujába bokszolta a labdát Iker Muniain szabadrúgása után. Azzal a hibával alakul ki az 1-1-es végeredmény, de mindent elmond erről a mostani Sociedadról, hogy játékosai még úgy is bosszúsak voltak, hogy közben a La Liga tetején ülnek.

A Real Sociedad a kiemelkedően jó, 2012-13-as szezonját leszámítva, amikor a negyedik helyen végzett a bajnokságban, inkább egy erős középcsapat volt az elmúlt szezonokban, és azért harcolt, hogy az idény végén odaérjen az első tízbe. 2018 óta viszont rohamosan jön felfelé, meglepetésre megnyerte a 2019-20-as a Király Kupát is (a finálét idén áprilisban játszották).

A sikerek pedig elsősorban az edző, a klub identitását kívülről-belülről ismerő Imanol Alguacil véglegesítésének köszönhetőek.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik