Foci sport24

Az AS Roma már olasz szinten sem topcsapat?

Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A Serie A vasárnap esti rangadóján az AS Roma 2-1-re kikapott a Milantól, ezzel folytatta kiábrándító sorozatát az olasz bajnokság élcsapataival szemben. A meccs hősei: Ibrahimovic és Kjaer.

A Roma a biztató szezonkezdet (5 meccs, 5 győzelem) után alaposan visszaesett. A Bodö/Glimt elleni megmagyarázhatatlan 6-1-es égés mellett a bajnoki rangadókon is egymást követték a kudarcok: a Napoli ellen iksz, a Lazio, a Juventus és vasárnap a Milan ellen vereség. Ezek az eredmények nem előzmény nélküliek, a klub sorsát figyelemmel kísérők számára évek óta kész tény, hogy a Roma a Serie A-s rangadókon rendre alulteljesít.

Az előző öt szezon eredményeit figyelembe véve látható: ahogy romlott a csapat összteljesítménye (a 2017-es ezüstérem után idén nyáron a Roma már csak a hetedik helyet csípte el), úgy romlottak a tabella első öt helyén végzett csapatokkal szemben elért eredmények. Ha az idei mérkőzésekhez hozzáadjuk az elmúlt három szezon eredménysorát, ijesztően gyenge mérleget kapunk: 32 meccsből a Roma mindössze kettőt tudott megnyerni a rangadókon. Mindkettőt a Juventus ellen (2019 tavaszán a 36.,tavaly pedig a 38. fordulóban), de ezeknek a győzelmeknek az értékét is jelentősen csökkenti, hogy a Juve mindkét esetben bajnokként, lényegében tét nélkül lépett pályára. Bizonyos szempontból tehát a Roma mérlege évek óta a nullával egyenlő, az utolsó komolyabb bajnoki siker a Napoli elleni idegenbeli 4-2-es győzelem 2018 márciusából. Három és fél évvel ezelőttről.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik