Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Foci sport24

Az AS Roma már olasz szinten sem topcsapat?

A Serie A vasárnap esti rangadóján az AS Roma 2-1-re kikapott a Milantól, ezzel folytatta kiábrándító sorozatát az olasz bajnokság élcsapataival szemben. A meccs hősei: Ibrahimovic és Kjaer.

A Roma a biztató szezonkezdet (5 meccs, 5 győzelem) után alaposan visszaesett. A Bodö/Glimt elleni megmagyarázhatatlan 6-1-es égés mellett a bajnoki rangadókon is egymást követték a kudarcok: a Napoli ellen iksz, a Lazio, a Juventus és vasárnap a Milan ellen vereség. Ezek az eredmények nem előzmény nélküliek, a klub sorsát figyelemmel kísérők számára évek óta kész tény, hogy a Roma a Serie A-s rangadókon rendre alulteljesít.

Az előző öt szezon eredményeit figyelembe véve látható: ahogy romlott a csapat összteljesítménye (a 2017-es ezüstérem után idén nyáron a Roma már csak a hetedik helyet csípte el), úgy romlottak a tabella első öt helyén végzett csapatokkal szemben elért eredmények. Ha az idei mérkőzésekhez hozzáadjuk az elmúlt három szezon eredménysorát, ijesztően gyenge mérleget kapunk: 32 meccsből a Roma mindössze kettőt tudott megnyerni a rangadókon. Mindkettőt a Juventus ellen (2019 tavaszán a 36.,tavaly pedig a 38. fordulóban), de ezeknek a győzelmeknek az értékét is jelentősen csökkenti, hogy a Juve mindkét esetben bajnokként, lényegében tét nélkül lépett pályára. Bizonyos szempontból tehát a Roma mérlege évek óta a nullával egyenlő, az utolsó komolyabb bajnoki siker a Napoli elleni idegenbeli 4-2-es győzelem 2018 márciusából. Három és fél évvel ezelőttről.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Nicolo Zaniolo három évvel ezelőtt az olasz futball legnagyobb reménységének tűnt. A januári átigazolási ablak utolsó napjaiban nyújtotta be távozási szándékát az AS Romának, így a következő fél évben a lelátó lehet az otthona.