Alex Grimm/Getty Images
Foci

Szinte semmi nem változott, mégis, mintha kicserélték volna a német válogatottat

Kicsit akadozott a történet kedden este Szkopjében, de aztán a Chelsea-ben Bajnokok Ligája-győzelmet érő gólt szerző Kai Havertz találata után beindult a német henger, amely aztán maga alá gyűrte az északmacedón válogatottat, és mivel Románia közben legyőzte Örményországot, így a német labdarúgó-válogatott lett az első, amely kiharcolta a részvételt a 2022-es katari világbajnokságra.

Kapcsolódó
Németország kijutott a vébére, mögötte azonban bonyolult a helyzet
Németország már biztosan ott lesz a katari világbajnokságon, a második helyért azonban még óriási lesz a küzdelem Románia győzelmét követően.

A selejtezőt még Joachim Löwvel kezdte meg a csapat, de a nyári Európa-bajnokság után már Hansi Flick vette át az irányítást. Túl nagy változások nem történtek a csapatnál, mégis ez a pár hónap elég volt arra, hogy egy teljesen más Németországot lássunk a pályán, és bár messze még a vébé, a keret minőségét és a jelenlegi játékot elnézve máris az egyik aranyesélyesről beszélhetünk, ami az előző két nagy tornán történtek ismeretében azért elég komoly előrelépés.

Az elhúzódó búcsú

Németországban nem szokás csak úgy elküldeni a szövetségi kapitányokat, de abban talán mindenki egyetért, hogy Joachim Löw három évvel tovább maradt, mint az indokolt lett volna. A csapatot 2006-tól kezdve irányító edző 2014-ben vitte csúcsra a válogatottat a világbajnoki címmel, két évre rá pedig még négy közé vezette az Európa-bajnokságon, 2018-ban, Oroszországban azonban csúfos bukás lett a vb vége: Svédország, Mexikó és Dél-Korea mögött a csoportja utolsó helyén végzett Németország.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!