Sameer Al-Doumy / AFP
Foci

Messi Párizsban: akár hátrányt is jelenthet az argentin érkezése

A Paris Saint-Germain Lionel Messi szerződtetésével már biztosan megszerzi a nyár legnagyobb igazolásáért járó képzeletbeli elismerést, de a legnagyobb kérdés az: az argentin elég lesz-e a franciáknak a Bajnokok Ligája megnyeréséhez?

Miközben Lionel Messi a könnyeivel küzdött az utolsó sajtótájékoztatóján Barcelonában, a Paris Saint-Germain már gőzerővel dolgozott azon, hogy megszerezze minden idők legjobb játékosát. Azt a klasszist, akinek az FC Barcelona felelőtlen gazdálkodása, a koronavírus-járvány nyomán keletkező bevételkiesés és a spanyol liga szabályzata miatt el kell hagynia a csapatot, amelyben felnőtt, és mindent megnyert. És amelynek a színeiben nála többször senki nem lépett pályára, és senki nem szerzett több gólt.

A Barcelona számára sportszakmai, anyagi és érzelmi szempontból is felfoghatatlan veszteséget jelent Messi távozása. Az argentin zseni az utolsó szezonjában is 39 gólban vállalt aktívan szerepet, amit az öt európai topligában egyedül Robert Lewandowski tudott felülmúlni. Ha pedig nem volt ott a pályán, akkor a legutóbbi hét évadban a Barcelona meccsenként átlagosan 0,73-mal ért el kevesebb gólt, mint vele.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!