Foci sport24

Elveszítheti a varázsát a kiszámíthatatlansága miatt kedvelt angol fociliga

MI News / NurPhoto / AFP
MI News / NurPhoto / AFP
Visszatérnek a szurkolók a lelátókra, de a járvány miatti megszorítások következtében furcsa szezon várható az EFL Championshipben, amelyben péntek este a döntetlennel végződött Bournemouth–West Bromwich meccsel elrajtolt az új idény. A legtöbb európai ligánál nézettebb angol másodosztály a kiszámíthatatlansága és a meccsek hangulata miatt szerzett nemzetközi népszerűséget, ezekből azonban a legutóbbi évadban nem sokat láttunk. Pénz híján most alig volt játékosmozgás, és ebből megint az következhet, hogy a Premier League-ből frissen kiesett klubok dominálják a most kezdődő idényt is.

Unalmas vagy sem, a soron következő szezont is nagymértékben meghatározza majd a járvány az angol alsóbb osztályokban. Természetesen az élvonal is megérezte a pandémiát; ott ez annyit jelent, hogy kicsit vissza kell venni a pénzszórásból, ám komoly megszorításokra azért nincs szükség, egy osztállyal lejjebb azonban már nagyon is meglátszik: egy teljes éven át nézők nélkül zajlottak a mérkőzések.

Ennek megfelelően a Championship huszonnégy klubjának többsége nemigen engedhette meg magának, hogy játékosokat vásároljon a nyáron, inkább ingyen igazolható futballistákra és kölcsönben elhozható, olcsó fogásokra vadásztak. Olyannyira, hogy ezúttal még a Premier League-ből frissen kiesett klubok sem feltétlenül költik játékosokra a nekik járó „ejtőernyőpénzt”, de ettől még az idén is jelentős előnyben lesznek a többiekhez képest.

Ez pedig nem sok jót vetít előre, ha a legutóbbi bajnoki sorozatból indulunk ki, melyben a kiszámíthatatlanságáról híres liga éppen a legjobb tulajdonságát veszítette el.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik