Foci sport24

Az Eb-döntő nagy taktikai kérdése: ki alkalmazkodik kihez?

Aitor Alcalde és Claudio Villa / Getty Images
Aitor Alcalde és Claudio Villa / Getty Images
Az angol és az olasz volt a lassan mögöttünk hagyott Európa-bajnokság két legjobban védekező csapata. A fináléban is az dönthet majd, melyik válogatott tudja úgy nullázni az ellenfél erényeit, hogy közben a saját erősségei sem oldódnak föl teljesen. Taktikai tépelődés a döntő elé.

Nehéz lenne amellett érvelni, hogy nem az Európa-bajnokság két legjobb, legmeggyőzőbb és legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó csapata játssza egymás ellen a sorozat döntőjét a Wembley-ben.

A 2018-as világbajnokságra ki sem jutó olaszok

33 meccses veretlenségi sorozattal

a hátuk mögött érkeznek a fináléra. Ez a futballválogatott-történelem harmadik (!) leghosszabb vereség nélküli szériája: csak a brazil (1993–1996), illetve a spanyol (2007–2009) nemzeti csapat tudta felülmúlni a maga idejében – és mindkét csapat megnyerte azt a nagy tornát, amelyen eközben részt vett.

A másik oldalról az angolok

akciógólt sem kapva

meneteltek végig a mostani Eb-n. Nem túl meggyőzően, de nagyon fegyelmezett játékkal ütötték első meccsükön a horvátokat (1-0), hogy aztán egy Skócia elleni botlást (0-0) követően előbb a cseheket (1-0), a németeket (2-0), majd Ukrajnát (4-0), végül pedig a torna meglepetéscsapatát, Dániát (2-1, hosszabbítás után) eltakarítva jussanak be a döntőbe. Ugyanakkor nem lenne fair nem megemlíteni, hogy az angol csapat egy kivétellel minden meccsét hazai pályán játszotta a tornán, csak a legkönnyebbnek látszó rivális, Ukrajna ellen kellett Rómában vendégeskednie.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik