Kai Pfaffenbach / Pool / AFP
Foci sport24

Tiltsák be a 84. percet!

Van egy elátkozott perce a magyar labdarúgásnak, a nyolcvannegyedik. Nagy tornákon, fontos meccseken gyakorlatilag menetrendszerűen kapunk gólt hat perccel a rendes játékidő vége előtt. A mostani Eb-n kétszer is megtörtént, de a múltban is sokszor akkor jött a baj.

Koordinálatlan mozdulatsorok, eszeveszett ordítás, alapállapotban (vagy kívülről nézve) bizonyára vállalhatatlan önkívület – az átépítés alatt álló pályaudvar melletti meccsnéző helyen a gólöröm ezernyi felemelő, egyben ijesztő stációi voltak érzékelhetők, aztán ezen normalitást nélkülöző pillanatok egyikébe érkezett egy józan bariton hang Mátyás barátom felől: a szemüvegem. Anélkül ő nemigen érzékel mást az erősebb fényeken kívül, Schäfer góljának ismétlését tehát biztos nem látta, igaz, más se azt figyelte elsősorban, ölelt mindenki, akit ért. Mátyás hol engem, hol harmadik társunkat, hol vadonatúj idős cimboráját, hol a közelben ugráló fiatal pár férfi, majd nőtagját, bár ekkor már belőle se láthatott sokat. A szemüveget néhány másodperccel később megtaláltam, nem tört el hosszú röppályája végi leérkezésekor, és rá se taposott senki, ami kisebb csoda – de a nagy, az igazi ismét elmaradt.

Mert jött az átkozott 84. perc.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Videó
Azt mondja, Mezey György olyan poszton játszatta, ami miatt Luis Figót később agyondicsérték a Realban. Van egy olyan szólógólja, hogy elindul a félpályáról, és dőlnek a védők, mintha csak Messit vagy Maradonát látnánk. Pisont István a vallásosságáról, a cigány származása miatti nehézségekről, az argentin és a magyar gyerekek fociszeretete közti különbségről is mesélt Kadarkai Endrének.
Még Marco Rossit is meglepte a magyar válogatott feltámadása a Wembley-stadionban – igaz, ehhez kellettek a tompa, életlen angolok is. Iksz az Eb-ezüstérmes otthonában, ahol 1953 után először szereztünk pontot. Kiss Tibor Noé szubjektív osztályozókönyve, Nagy Ádám-ódával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.