Foci sport24

Tiltsák be a 84. percet!

Kai Pfaffenbach / Pool / AFP
Kai Pfaffenbach / Pool / AFP
Van egy elátkozott perce a magyar labdarúgásnak, a nyolcvannegyedik. Nagy tornákon, fontos meccseken gyakorlatilag menetrendszerűen kapunk gólt hat perccel a rendes játékidő vége előtt. A mostani Eb-n kétszer is megtörtént, de a múltban is sokszor akkor jött a baj.

Koordinálatlan mozdulatsorok, eszeveszett ordítás, alapállapotban (vagy kívülről nézve) bizonyára vállalhatatlan önkívület – az átépítés alatt álló pályaudvar melletti meccsnéző helyen a gólöröm ezernyi felemelő, egyben ijesztő stációi voltak érzékelhetők, aztán ezen normalitást nélkülöző pillanatok egyikébe érkezett egy józan bariton hang Mátyás barátom felől: a szemüvegem. Anélkül ő nemigen érzékel mást az erősebb fényeken kívül, Schäfer góljának ismétlését tehát biztos nem látta, igaz, más se azt figyelte elsősorban, ölelt mindenki, akit ért. Mátyás hol engem, hol harmadik társunkat, hol vadonatúj idős cimboráját, hol a közelben ugráló fiatal pár férfi, majd nőtagját, bár ekkor már belőle se láthatott sokat. A szemüveget néhány másodperccel később megtaláltam, nem tört el hosszú röppályája végi leérkezésekor, és rá se taposott senki, ami kisebb csoda – de a nagy, az igazi ismét elmaradt.

Mert jött az átkozott 84. perc.

A legjobb magyar focis tartalmak továbbra is a Sport24-en
Ezt a cikket 24.hu-s regisztrációval érheted el, amivel mostantól más témákban is exkluzív írásokat, hírleveleket olvashatsz.
Olvasói sztorik