Pier Marco Tacca / Anadolu Agency / AFP
Foci sport24

Ha Ronaldo távozik, kiderül: csak ütést, vagy már léket kapott a nagy Juventus-projekt?

A Juventus háttere és nemzetközi megítélése stabilan erős, most újra a csapatba kell invesztálni, hogy Allegri a pályán is rendbe tudja tenni a dolgokat.

A sejkek és oligarchák által gründolt európai topfutball aktuális eseményeit nézve az ember könnyen megfeledkezik róla, hogy a BL-nyolcaddöntőben (zsinórban másodszor) elvérző Juventus tulajdonképpen gazdagabb mindegyiküknél. A világ legrégebben ugyanannak a családnak a tulajdonában lévő sportszervezete mögött olyan globális gazdasági hatalom összpontosul, ami az egész világon egyedülálló, és csak Olaszországban kilencmillió szurkolója van a klubnak.

Az Agnelli család, illetve az ius successionis értelmében jelenleg elnöklő Andrea Agnelli azonban másfajta gazda. Nem fukar, költ gazdagon, ha úgy alakul, de szó sincs arról, hogy a Juventus sportigazgatói biankó csekkekkel a zsebükben mászkálnának a piacon. A biztos háttér adott, ám ennél sokkal fontosabb az a fajta stratégiai gondolkodás, amely igazi innovátorként mindig is jellemezte a klubot.

És hiába tűnik pillanatnyi nagyzási hóbort eredményének, Cristiano Ronaldo leigazolása az építkezés nagyon is fontos lépése volt. Egy folyamat elengedhetetlen következménye.

A 0. év: 2007

Néhány válságot már megélt története során a Juventus, de egyik sem volt olyan súlyos, mint a 2006-os calciopoli. A bazári komédiának minősülő ügyben a Juventust a bíróküldés manipulálásáért kizárták a Serie A-ból, és megfosztották két bajnoki címétől. Mivel a klub morálisan és sporszakmailag is megsemmisült, vegyük origónak a visszajutás évét, 2007-et.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!