Foci sport24

Veréb György: Híre ment, milyen bátran repkedek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
„Ég Szalaszend, mint a rongy, füstöl, mint a trágyadomb!”, avagy pillanatképek a Méráról induló, majd 802 hivatalos diósgyőri meccsével borsodi legendává váló futballkapus, Veréb György életéből.

Szokták mondani: öreg korodra, ha a szemetessel és a hentessel jóban vagy, nem lehet problémád, mindben rendben van körülötted. No, nekem nincs sok tíz millió forint a bankszámlámon, ellenben bárhova megyek a városban, mindenki megismer. Miközben állok a pirosnál, a villamosról idősek, fiatalok mosolyognak rám. Mások integetnek, előre köszönnek. Kéretlenül kapok kedvezményt a boltban. Legendaként kezelnek, pedig nem születtem annak.

„Azt a munkát végeztem, amit a koromnak megfelelően rám bíztak”

Nem vagyok egy norvég jegenye. A sportorvosnál 176 centinél megállt a mérőszalag. Isten nem áldott meg tipikus kapus termettel, mégis az vált belőlem. Tán nem is rossz. Egy borsodi faluban, Mérán születtem, és egy klasszikus, többgenerációs, hosszú, tornácos vályogházban nőttem fel. Nagymamám lakott az utcafronton, a ház középső részét a szobánk, konyhánk foglalta el, majd az istálló és a baromfiudvar következett. A kert végében állt a budi.

Kedves Olvasónk!Az általad keresett cikk olvasása Sport24 előfizetéshez kötött.
Sport24 előfizetés
990 Ft/hónap
Sport24 - Előfizetés logó
  • havi 24 cikk Magyarország legjobb focis szerzőitől
  • előfizetői extrák
    (részvétel a Sport24 szerzői által tartott meccskibeszélőn)
Próbáld ki most kedvezményesen az első hónap csak 490 Ft!
Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be!
Olvasói sztorik