Foci sport24

A történelmet író NB II-es kiscsapat, amelytől Neymar is fontos leckét tanulhatna

Arcanum Digitális Tudománytár (ADT)
Arcanum Digitális Tudománytár (ADT)
Tetszik, vagy sem, az országos kupasorozatok (talán az FA-kupa kivételével) megítélésében a futballszurkolók kénytelenek magukévá tenni kedvenc klubjuk hozzáállását, legyen az bármilyen. A helyzet úgy áll, hogy ha a csapatom szemmel láthatóan magasról tesz a kupasorozatra, azzal engem is magával ránt a nihilbe, hiszen magától értetődően nekem sem lehet fontos egy olyan sorozat, amit Szeretett Klubom arra használ, hogy játéklehetőséget biztosítson a cserekapusnak, a szponzor fiának és a súlyproblémákkal küzdő, demotivált peremembernek, akit a szezon során a tompora bal partjára nőtt pörsenés akadályozott a formába lendülésben.

Pedig a kupa nemcsak fontos lehet, hanem önmagában annak kellene lennie. Nem az a lényege, hogy a bajnoki címért induló, de végül minden szembejövő által szerteszét pofozott sztárcsapat vigaszt találjon a sorozat esetleges megnyerésében.

Nem járja, hogy píárosoknak kelljen felmagasztalniuk a jelentőségét,

miután a bajnoki csalódását egy szottyos kupagyőzelemmel próbálja feledtetni az együttes.

A klubok persze priorizálnak, számukra – ha érintettek – a nemzetközi sorozatok, illetve a bajnokság a legfontosabb, és oka van annak, hogy így látják: a kupára fecsérelt erőforrások a legjobb esetben is bizonytalan végkimenetelt ígérnek, az elődöntőnek nulla az értéke, sőt egy döntőbeli vereségnek is csak hajszállal nagyobb a megbecsültsége a semminél. Egyszerűen nem éri meg vesződni vele – ha csak nem a fent taglalt Szezonmentő Trófeaként, esetleg Cserekapus Kupaként tekintenek rá –, és ha tippelnünk kéne, hamarosan néhány országban el is fog tűnni a kínálatból.

Sport24 - Előfizetés logó
Kedves Olvasónk!
A cikk elolvasása regisztrációhoz kötött.
Sport24 - Előfizetés logó
Regisztrálj, és tarts velünk!
Szolgáltatásaink köre folyamatosan bővül.
A Sport24 cikkei átmenetileg előfizetés nélkül, regisztrációval elérhetőek.
Magyarország legjobb focis tartalmai továbbra is a Sport24-en olvashatók, próbáld ki most!
Olvasói sztorik